F1 Nieuws

Max Verstappen en Fernando Alonso worden het niet eens na 'clownesk' optreden

Max Verstappen en Fernando Alonso worden het niet eens na 'clownesk' optreden
Mark Sutton / Sutton Images / BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen en Fernando Alonso worden het niet eens na 'clownesk' optreden

Max Verstappen en Fernando Alonso worden het niet eens na 'clownesk' optreden
Mark Sutton / Sutton Images / BSR Agency

Voor Max Verstappen is alle show rondom de Grand Prix van Las Vegas erg onnodig. De coureurs werden op woensdagavond uitgenodigd om zichzelf voor te stellen aan het aanwezige publiek, waarbij ze gepresenteerd werden zoals in de filmserie 'The Hunger Games'.

Max Verstappen heeft al tientallen keren laten weten dat hij puur en alleen voor het racen naar een Formule 1-weekend komt en een openingsceremonie als in Las Vegas is totaal niet aan hem besteed. Dat heeft hij dit weekeinde nogmaals duidelijk gemaakt bij Sky Sports. Volgens Verstappen staan de coureurs als clowns voor de fans op de tribunes.

De Nederlander had dan ook het liefst gezien dat dit soort gimmicks achterwege zouden blijven tijdens het Grand Prix-weekend in Vegas, aangezien hij zich er niet fijn bij voelt.

"Wat mij betreft kunnen ze dit soort dingen allemaal overslaan. We staan daar gewoon maar een beetje en je ziet eruit als een clown. Ik vind het gewoon leuk om me altijd te concentreren op het presteren", begint Verstappen.

"Ik hou sowieso niet van alle dingen eromheen. Ik weet natuurlijk dat ze er op sommige plekken bij horen, maar laten we zeggen dat het niet in mijn belang is."

Wel kan Verstappen sympathie opbrengen voor Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1. Hij snapt heel goed waarom ze zo groots uitpakken voor de GP van Las Vegas en als hij de eigenaar van de sport zou zijn, zou hij ook doen wat goed was voor de sport en niet luisteren naar zeurende coureurs.

"Ik zou hetzelfde doen als ik de eigenaar was, ik zou niet luisteren naar de coureurs, het is mijn sport, ik doe ermee wat ik wil als dat het geval zou zijn."

Alonso deelt mening Verstappen niet

Waar Max Verstappen zich niet prettig voelde bij het optreden voorafgaand aan het weekend - en hij dit liever ook niet meer zou zien gebeuren - heeft Fernando Alonso er veel minder moeite mee. De Spanjaard vindt het juist leuk dat een speciale locatie als Las Vegas ook een speciale behandeling krijgt.

"Ik moet zeggen dat plaatsen als deze en met de investeringen die zijn gedaan op de plek waar we racen, het verdienen om een beetje anders te worden behandeld en een beetje extra te laten zien wat we vandaag hebben gedaan of wat het weekend gaat worden. Ik vind het prima om een extraatje te geven voor dit soort evenementen, maar misschien kan het op de een of andere manier in balans worden gebracht en kan ons schema ergens anders worden ingekort", aldus Alonso.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties