F1 Nieuws

Jos Verstappen zag andere Max Verstappen in Las Vegas: 'Daar was hij niet zo blij mee'

Jos Verstappen zag andere Max Verstappen in Las Vegas: 'Daar was hij niet zo blij mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jos Verstappen zag andere Max Verstappen in Las Vegas: 'Daar was hij niet zo blij mee'

Jos Verstappen zag andere Max Verstappen in Las Vegas: 'Daar was hij niet zo blij mee'
Red Bull Content Pool

Jos Verstappen zag zijn zoon veranderen van rijstijl nadat hij een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek had gekregen. Deze tijdstraf kreeg Verstappen voor het van de baan rijden van Ferrari-coureur Charles Leclerc in de eerste ronde van de race.

Verstappen begon de race vanaf P2, maar wist door een goede start al vrij snel naast de vanaf pole position vertrokken Leclerc te komen. Eenmaal bij de remzone van de eerste bocht aangekomen, liet Verstappen zijn bolide naar buiten lopen waardoor hijzelf én Leclerc buiten de baan gingen.

Verstappen zelf liet weten dat er geen opzet in het spel was en dat hij zo ver naar buiten 'gleed' door het gebrek aan grip én de lage temperatuur van zijn Pirelli-banden. Voor de stewards was het echter duidelijk: Verstappen moest worden bestraft voor zijn actie.

Andere rijstijl

Volgens Verstappen senior heeft die tijdstraf (vijf seconden tijdstraf) zijn zoon goed gedaan. Jos laat namelijk weten dat hij zoon Max op een andere manier zag rijden nadat hij het nieuws over zijn vijf seconden tijdstraf te horen had gekregen via de boordradio.

"Na de penalty kon je merken dat hij (Max Verstappen, red.) daar niet zo blij mee was en ik zag aan hoe hij reed dat hij er boos over was", begint Verstappen senior bij Viaplay. "De race was spannend, maar dat krijg je met zo'n lang recht stuk. Er werd veel ingehaald, dus het was een leuke race."

Schade

Rond het midden van de race kwam Verstappen in aanraking met de Mercedes-bolide van George Russell. Daarbij verloor Verstappen een groot stuk van het uiteinde van zijn voorvleugel (beter bekend als de front wing end plate). Dat hield Verstappen echter niet tegen om de race op zijn naam te schrijven.

"De flap van de voorvleugel was afgebroken, maar voor de rest was er niets beschadigd. Hierdoor hoefden we hem (de hele voorvleugel, red.) niet te vervangen. Het was opvallend dat de auto gewoon bleef rijden zonder dat onderdeel."

Verstappen senior zag Red Bull een goede bandenstrategie kiezen voor zijn zoon. "Die harde banden pasten goed bij Max vandaag. Op de medium band had hij last van graining en het scheelde daardoor al snel vier á vijf tienden van een seconde per ronde", aldus Verstappen senior.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties