F1 Nieuws

Max Verstappen trekt boetekleed aan na incident met Charles Leclerc

Max Verstappen trekt boetekleed aan na incident met Charles Leclerc
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen trekt boetekleed aan na incident met Charles Leclerc

Max Verstappen trekt boetekleed aan na incident met Charles Leclerc
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Voor Max Verstappen is het na de race wel duidelijk geworden: hij was schuldig aan het incident met Charles Leclerc aan het begin van de race. De Nederlander had een goede start, wat van tevoren duidelijk niet werd verwacht, en dat zorgde ervoor dat hij in bocht 1 al naast Leclerc zat.

Verstappen wilde gelijk profiteren van zijn denderende start, waardoor hij laat remde om voor Leclerc te blijven, maar daar waren zijn banden nog niet warm genoeg voor en het asfalt had simpelweg te weinig grip. De Limburger schoot door, duwde Leclerc wijd en wist daardoor voorbij te gaan aan de Monegask.

Op de radio maakte Verstappen direct duidelijk wat hij op dat moment van het incident vond. Hij zei dat hij voor Leclerc zat in de eerste bocht en dus het recht had om zijn positie vast te houden. Leclerc was daarentegen kwaad en eiste dat Verstappen de plek terug zou geven.

Dit deed de drievoudig wereldkampioen niet, waardoor de stewards hem een vijf seconden tijdstraf gaven. Toen Verstappen dit nieuws kreeg, liet hij merken dat hij het er niet mee eens was. Op de board-radio riep hij naar zijn team: 'Prima joh, doe ze de groeten'. Maar na de race kan Verstappen een stuk rustiger naar het incident kijken.

Verstappen legt schuld bij zichzelf

Als de adrenaline is gezakt en hij een aantal keer naar de herhalingen heeft kunnen kijken, ziet Verstappen in dat zijn vijf seconden straf geheel terecht was. De actie op Leclerc was nét te ver en dat de stewards hem daar een duw voor geven, snapt hij helemaal.

"Op dat moment zit je vol adrenaline en was ik het er niet mee eens, maar als ik er nu op terugkijk was het denk ik de juiste call van de stewards", laat Verstappen weten volgens Erik van Haren.

Het was overigens niet het enige incident van Verstappen in Las Vegas. Later in de race kende hij ook een touché met George Russell. Dat moment besprak hij met Leclerc en Pérez in de 'cooldown auto', onderweg naar de interviews.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties