F1 Nieuws

Jumbo neemt ingrijpende beslissing in sponsoring van Max Verstappen

Jumbo neemt ingrijpende beslissing in sponsoring van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jumbo neemt ingrijpende beslissing in sponsoring van Max Verstappen

Jumbo neemt ingrijpende beslissing in sponsoring van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Jumbo zal na dit seizoen niet meer te zien zijn als sponsor van Max Verstappen én de Grand Prix van Nederland. Dat heeft het supermarktconcern laten weten aan het Algemeen Dagblad. Naast Verstappen en Nederlandse GP wil Jumbo uit nog meer topsporten stappen als (hoofd)sponsor.

De beslissing is gemaakt nadat de sportsponsering van Jumbo in een negatief daglicht kwam te staan door een strafrechtelijk onderzoek naar voormalig Jumbo-topman Frits van Eerd. De man uit Veghel wordt er namelijk van verdacht geld te hebben witgewassen in onder meer het vastgoedcircuit en de motorcrosswereld. Afgelopen jaar werd er daarom een inval gedaan bij het huis van Van Eerd. Na de inval bleef Van Eerd een aantal weken vastzitten voordat hij werd vrijgelaten.

Vanwege het onderzoek besloot Van Eerd om een stap terug te doen binnen Jumbo. Wel behoudt Van Eerd zijn Jumbo-aandelen. Ton van Veen is momenteel de topman van Jumbo.

Moeilijke beslissing

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat Van Veen weten dat het een noodzakelijk kwaad was om te stoppen met de (sport)sponsoring van onder meer Verstappen. Het geld dat momenteel naar sportsponsoring gaat, kan namelijk ook in andere zaken worden gestoken. "Max is een volksheld, maar hij racet over de hele wereld. Wij zijn enkel actief in Nederland en in België. Er gaat jaarlijks zo'n twintig miljoen euro naar sportsponsoring en we kunnen iedere euro maar één keer uitgeven. Het geld dat naar Max gaat, kunnen we bijvoorbeeld niet steken in verduurzaming of zaken die de klant ten goede komen", zegt Van Veen.

Streep door Dutch GP?

Naast het feit dat er een streep gaat door sponsoring van Verstappen, zal ook de sponsoring van de Grand Prix van Nederland worden stopgezet door Jumbo. Hierdoor moet de organisatie van de race in de Noord-Hollandse duinen op zoek naar een nieuwe sponsor voor het mondiale race-evenement. "Sponsoring heeft een bepaalde levensduur en er komt altijd een moment waarbij je moet nagaan of je het geld steeds opnieuw wil blijven investeren", aldus Van Veen.

Jumbo stapt echter (nog) niet volledig uit de sportwereld. Enkel in de biljardsport blijft Jumbo namelijk actief als sponsor.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties