F1 Nieuws

Koning Willem-Alexander over Max Verstappen: 'Was in staat om weg te lopen'

Koning Willem-Alexander over Max Verstappen: 'Was in staat om weg te lopen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Koning Willem-Alexander over Max Verstappen: 'Was in staat om weg te lopen'

Koning Willem-Alexander over Max Verstappen: 'Was in staat om weg te lopen'
Red Bull Content Pool

Koning Willem-Alexander is groot fan van autosport, zeker nu Max Verstappen zo veel successen boekt in de Formule 1. In 2021 had de Limburger zijn eerste kans op een kampioenschap en tijdens de allerlaatste race van het jaar moest hij het uitvechten met zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton.

De Grand Prix van Abu Dhabi, waar hun duel beslecht werd, verliep niet goed voor Verstappen. Bij de start werd hij al voorbijgestoken door Hamilton, die daarna langzaamaan wegreed bij de Red Bull-coureur. De Mercedes van Hamilton was vele malen beter op het Yas Marina Circuit dan de RB16B van Verstappen.

Gelukkig kreeg Verstappen hulp van teamgenoot Sergio Pérez, die Hamilton twee ronden lang ophield, waardoor de Nederlander weer aan kon sluiten bij zijn titelrivaal. Deze actie van Pérez zorgde er uiteindelijk voor dat Max een pitstop kon maken onder de laatste safety car, terwijl Hamilton dat niet kon (Verstappen zat in zijn pit window).

Voor Koning Willem-Alexander was die race, zoals voor vele Nederlanders, haast té spannend om te kijken. In zijn eigen podcast 'Door de ogen van de Koning' laat hij aan Edwin Evers weten hoe hij de titelrace van Verstappen heeft meegemaakt.

"Ik zat thuis te kijken en ik was de hele dag al nerveus. Ik had de kinderen de hele dag ook zo ver gekregen dat ze moesten gaan kijken. Tijdens de race zag het er niet naar uit dat Max zou gaan winnen. En toen dacht ik bij mezelf, ‘ik ga niet weg nu van de televisie want ik ben de hele dag ermee bezig geweest, ik heb de hele familie opgezweept om hier aanwezig te zijn’. Als het nu niet goed gaat moet je ook blijven zitten", begint Willem-Alexander geciteerd door het AD.

'In staat om weg te lopen'

De Koning bleef dus zitten tijdens de race, al zag het er naar uit dat Hamilton zijn achtste titel binnen zou gaan halen. Overigens heeft Willem-Alexander zichzelf hier flink toe moeten zetten, aangezien hij wel op het punt stond om de televisieruimte te verlaten.

"Je had de neiging om wat anders te gaan doen?", vraagt Evers aan de Koning. "Je kunt het niet maken naar je kinderen toe om nu op te staan en met een slecht humeur weg te lopen. Daar was ik toe in staat, haha. Gelukkig heb ik dat niet gedaan", zo sluit hij af.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties