F1 Nieuws

Kritiek op Max Verstappen en Red Bull: 'Is dit wat Max wil?'

Kritiek op Max Verstappen en Red Bull: 'Is dit wat Max wil?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Kritiek op Max Verstappen en Red Bull: 'Is dit wat Max wil?'

Kritiek op Max Verstappen en Red Bull: 'Is dit wat Max wil?'
Red Bull Content Pool

2023 is voor concurrenten van Max Verstappen en Red Bull Racing tot nu toe een lastig seizoen. Ze moesten toekijken hoe het Oostenrijkse team alle overwinningen pakte in de eerste seizoenshelft en Max Verstappen staat op het punt om het record van Sebastian Vettel te evenaren.

Als hij in zijn thuisrace op Zandvoort, aankomend weekend, ook weet te winnen, heeft Verstappen negen zeges op rij gepakt. Iets wat tot nu toe alleen Sebastian Vettel lukte. Een week later, in Italië, kan Verstappen het record scherper stellen en 'alleenheerser' worden.

De Limburger en zijn team zijn dan ook heel tevreden over de gang van zaken in 2023, maar dat is zeker niet voor iedereen hetzelfde. Johnny Herbert laat aan Casinosite.nl weten dat hij zich nogal verveeld heeft tijdens de eerste twaalf races van het jaar. Hij vraagt zich dan ook af of Max Verstappen het daadwerkelijk naar zijn zin heeft, omdat zijn dominantie nu wel hele heftige vormen begint aan te nemen.

Herbert is dan ook bang dat Red Bull ervoor gaat zorgen dat de Formule 1 fans gaat verliezen.

"Met elke week een optocht, wie gaat er dan kijken? Dat is altijd het probleem. Red Bull geeft niets om de mensen die misschien afhaken. Maar het moet wel onderhoudend zijn. Het gaat er niet alleen om dat F1 het opneemt tegen andere motorsporten, het gaat ook om andere sporten, voetbal bijvoorbeeld", zo begint Herbert.

Vergelijking met voetbal

De voormalig F1-coureur neemt dan Manchester City als voorbeeld. De Engelse voetbalclub is al jarenlang dominant in de Premier League, maar volgens Herbert weten ze de competitie alsnog spannend te houden. Iets wat Red Bull niet lukt.

"Manchester City mag dan wel domineren, maar de wedstrijden zelf zijn steevast spannend om naar te kijken. Dat moet in de F1 ook gebeuren. Is totale dominantie wat we echt willen? Is dat wat Max wil? Ik denk het niet. Er moet een punt komen waarop iemand de touwtjes in handen neemt en de sport in de goede richting stuurt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties