F1 Nieuws

Lando Norris geeft belangrijke update over vriendschap met Max Verstappen

Lando Norris geeft belangrijke update over vriendschap met Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris geeft belangrijke update over vriendschap met Max Verstappen

Lando Norris geeft belangrijke update over vriendschap met Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Lando Norris lijken nog altijd vrienden te zijn, na de clash tussen beiden in Oostenrijk. Direct na de race liet de McLaren-coureur weten dat hij zijn vriendschap met Max Verstappen zou verbreken als de Nederlander geen excuses aan zou bieden, maar inmiddels heeft hij wat spijt van deze uitspraken. Dat laat Norris weten bij de BBC.

Afgelopen weekend ging het helemaal mis tussen Max Verstappen en Lando Norris, die al jaren goed bevriend zijn. Door een mislukte pitstop van Red Bull Racing kwam Verstappen - die een voorsprong van acht seconden had - vlak voor Norris de baan op en moesten de heren in de slotfase uit gaan maken wie er met de overwinning vandoor zou gaan op de Red Bull Ring. Dat werd uiteindelijk George Russell, omdat Max en Lando elkaar raakten.

De touché zat er al een paar ronden aan te komen, na een aantal agressieve inhaalpogingen van Norris en verdedigingswerk van Max Verstappen, wat ook op het randje zat. Toch werd er vanuit de McLaren-hoek alleen gewezen naar Verstappen als schuldige aan dit incident, waarbij ook Lando Norris dat deed. De Brit ging zelfs zo ver dat hij na de race duidelijk maakte dat zijn vriendschap met Max verbroken zou worden, als de Limburger zijn excuses niet aan zou bieden.

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft al laten weten dat hij dit 'dreigement' van Norris niet kon waarderen. De Oostenrijker dacht dat dit namelijk geen positief effect ging hebben op zijn relatie met Verstappen. En inmiddels heeft Lando dat besef ook gekregen. Nu zijn adrenaline is gezakt en hij het incident een aantal keer terug heeft gekeken, moet hij eerlijk zeggen dat zijn reactie wat overtrokken was.

"We hebben ge-sms't", zegt Norris over het contact met Max na de race in Oostenrijk. "We gaan natuurlijk een praatje maken, want ik denk dat dat het juiste is om te doen. Maar verder, waar we over praten en hoe het gaat is tussen ons."

Als Lando de vraag krijgt of hij vrienden blijft met Verstappen, laat hij weten dat dat vanuit zijn kant wel het geval is: "Ik denk het wel. Zoals we al vaak hebben gezegd, vanwege het respect dat we nog steeds hebben. Ik laat zoiets niet ineens alles opblazen. De adrenaline in mijn lichaam heeft me waarschijnlijk een beetje de overhand gegeven in een paar opmerkingen. Ik denk niet dat alles wat ik zei zo correct was als het zou moeten zijn."

'Komt wel goed'

Nog altijd is Norris wel van mening dat hij meer redenen had om agressief het duel aan te gaan dan Verstappen, waardoor hij zijn eigen woede ook nog goed kan begrijpen. Maar de opmerkingen die hij heeft geuit tijdens zijn woede, zijn niet juist. Daarom weet hij ook dat zijn relatie met Verstappen wel weer goed gaat komen.

"Maar ik vocht voor een van mijn eerste overwinningen; het was mijn tweede overwinning op de kaarten. Voor Max is het zijn 60e. Dus wat het voor mij betekent, is heel anders dan wat het voor hem betekent. Dus natuurlijk ben ik dan van streek en ga ik misschien wat dingen zeggen die niet juist zijn of zoals ik zou willen dat ze naar buiten komen, maar het komt wel goed."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties