F1 Nieuws

Eddie Jordan heeft advies voor Lando Norris: 'Terugdenken aan Lewis Hamilton'

Eddie Jordan heeft advies voor Lando Norris: 'Terugdenken aan Lewis Hamilton'
BSR Agency
F1 Nieuws

Eddie Jordan heeft advies voor Lando Norris: 'Terugdenken aan Lewis Hamilton'

Eddie Jordan heeft advies voor Lando Norris: 'Terugdenken aan Lewis Hamilton'
BSR Agency

Lando Norris en McLaren waren woedend na de Grand Prix van Oostenrijk, toen de Brit een touché kende met Max Verstappen. Volgens Norris en zijn team was Verstappen volledig verantwoordelijk voor deze botsing en gedroeg hij zich schandalig op de Red Bull Ring. McLaren heeft zelfs een analyse van Anthony Davidson, waarin Verstappen schuldig werd bevonden, op hun social media geplaatst.

Maar volgens Eddie Jordan staat het gedrag van Lando Norris en McLaren niet gelijk aan het incident. De voormalig Formule 1-teameigenaar is van mening dat de actie van Max Verstappen heel normaal was in de koningsklasse van de autosport en vindt dat ook coureurs als Lewis Hamilton dergelijke acties hebben getoond. Jordan zegt dat dit simpelweg het werk van een wereldkampioen is, die niemand makkelijk aan zich voorbij gaat laten.

"Iedereen die denkt dat dit [de actie van Max, red.] nieuw is, moet terugdenken aan Lewis Hamilton, al die jaren geleden. Max heeft een DNA van een snelle coureur, een wereldkampioen. Hij denkt: als je met me wil vechten, zorg dan dat je handschoenen op de juiste positie zitten, want ik ga het je nooit makkelijk maken", zo begint Jordan in de Formula for Success podcast.

Daarin kijkt Jordan ook terug op een eerder gemaakte opmerking uit een andere aflevering van de podcast. De Noord-Ier zei toen dat Verstappen sneller was dan Schumacher en Senna, maar ook dat Lando Norris in Imola nooit had kunnen winnen. Ook al eindigde de McLaren-coureur slechts 0.7 seconden achter Verstappen, was hij er nooit aan voorbij gekomen. In Oostenrijk werd duidelijk waarom hem dat niet zou lukken.

"Ik maakte laatste een opmerking op Imola. Iedereen zei toen: Nog één ronde en Lando was hem voorbij gegaan... Dat ging nooit gebeuren, want Max heeft grote en hij heeft sterke ellebogen en die beweegt hij naar buiten. En als je Max eerlijk verslaat, heb je alle reden om enorm trots te zijn. Op dit moment is dit allemaal een leermoment voor Lando."

Norris moet nadenken over aanpak Verstappen

Volgens Jordan moet Lando Norris nu goed bij zichzelf te raden gaan hoe hij Verstappen in de toekomst wil gaan verslaan, omdat het hem op de 'normale' manier niet lukt. De McLaren-coureur weet nu dat hij het enorm lastig gaat krijgen tegen Max en dat is iets om over na te denken.

"Hij verliet het circuit met 0 punten en dat is triest vanuit dat oogpunt, want hij heeft ons enorm vermaakt. Maar hij moet nu ook gaan nadenken over hoe hij het in de toekomst op gaat nemen tegen Max, want hij gaat het nooit makkelijk maken. Als je het zo bekijkt, is het gat tussen hem en Max voor het kampioenschap groter geworden door de vijfde positie en tien punten die hij kreeg."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties