F1 Nieuws

Lando Norris spreekt zich uit over geruchten rondom 'Red Bull-switch'

Lando Norris spreekt zich uit over geruchten rondom 'Red Bull-switch'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris spreekt zich uit over geruchten rondom 'Red Bull-switch'

Lando Norris spreekt zich uit over geruchten rondom 'Red Bull-switch'
Red Bull Content Pool

De afgelopen maanden is de naam van Lando Norris meerdere keren gevallen, toen het ging over de zoektocht naar de opvolger van Sergio Pérez bij Red Bull Racing. De Mexicaan ligt nog tot en met het einde van 2024 vast bij het Oostenrijkse team, maar het is aannemelijk dat er daarna afscheid genomen wordt van 'Checo'.

Mocht dat gebeuren, was Lando Norris de beoogde nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Althans, dat werd duidelijk uit alle geruchten in de Formule 1-paddock. Norris zelf heeft deze geruchten uiteraard ook meegekregen en geeft bij The-Race aan dat hij daar wel van kon genieten. Zeker nu hij een nieuwe deal heeft getekend bij zijn huidige team.

De Brit voelde zich gevleid doordat hij genoemd werd bij teams als Red Bull en Mercedes, maar snapt ook dat het voor medewerkers van McLaren lastig was om telkens dergelijke geruchten te lezen. Mede daarom heeft hij besloten om al zo vroeg bij te tekenen bij McLaren.

"Ik heb er van genoten, om eerlijk te zijn" zegt Norris op de vraag of hij de geruchten over een mogelijke overstap naar Red Bull Racing meegekregen heeft. "Het is niet zozeer voor mij, want ik ben altijd gefocust op waar ik gefocust op moet zijn."

"Ik weet zeker dat als je hier werkt en je ziet telkens dat een van je coureurs gelinkt worden aan een ander team, dat het waarschijnlijk niet makkelijk is. Dan zet je er soms vraagtekens bij. Dus om iedereen hier bij McLaren net dat beetje meer vertrouwen in mij te geven en mijn vertrouwen in het hele team te laten zien, is denk ik het belangrijkste dat ik een nieuw contract heb gekregen."

Zekerheid voor McLaren

Voor Lando Norris voelt zijn contractverlenging als een ware blijk van vertrouwen aan het personeel van McLaren. Zij weten nu dat ze twee coureurs binnenboord hebben die hun volledige focus op het team hebben. Teamgenoot Oscar Piastri ligt namelijk tot en met het einde van 2026 vast in Woking.

"Ze zijn er nu nog zekerder van dat ik toegewijd ben aan het team en dat ik Ferrari, Red Bull, Mercedes, welk team dan ook, heb laten varen... Ze hebben nu de zekerheid dat ik McLaren boven al die teams heb gekozen. Dus ik denk dat het meer voor hen is dan voor mezelf, want ik geniet af en toe wel van de geruchten", aldus de jonge Brit.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties