F1 Nieuws

Lewis Hamilton botst met Max Verstappen over blijvend Formule 1-vraagstuk

Lewis Hamilton botst met Max Verstappen over blijvend Formule 1-vraagstuk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton botst met Max Verstappen over blijvend Formule 1-vraagstuk

Lewis Hamilton botst met Max Verstappen over blijvend Formule 1-vraagstuk
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft in Monaco laten weten dat hij het allerminst eens is met Max Verstappen als het gaat om het behoud van stratencircuits in de Formule 1. Volgens Hamilton zijn stratencircuits namelijk helemaal het einde, een mening die Verstappen allerminst deelt.

Sinds de overname van de Formule 1 door Liberty Media is de sport flink veranderd. Zo zijn er meer races bijgekomen in de Verenigde Staten, is de waarde van de Formule 1 geëxplodeerd (positief gezien), willen steeds meer landen een race organiseren en zijn er ook een hoop partijen die een eigen Formule 1-team op de grid willen zetten.

Visie F1-eigenaar

Al die landen die een race willen organiseren, willen dat met name doen op tijdelijke circuits, stratencircuits dus. Het is namelijk erg duur om een compleet nieuwe baan aan te leggen en ook past het beeld van een stratencircuit - waarbij de sport naar de mensen toekomt in plaats van andersom - beter in het beeld dat Liberty Media wereldwijd wil verkopen.

Zeker gezien de recente push voor een 'Net Zero Carbon'-agenda is het organiseren van een stratenrace veel aantrekkelijker voor Liberty Media. Mensen hoeven immers minder ver te reizen om een race te bezoeken en veroorzaken daardoor minder uitstoot.

Hamilton botst met Verstappen

Voor de coureurs is het aanpassen. Er komen immers steeds meer stratenraces aan en dus zullen er uiteindelijk 'purpose build racetracks' van de kalender verdwijnen. Een coureur die het allerminst eens is met die ontwikkeling is Verstappen. Hij is namelijk van mening dat Formule 1-auto's niet gemaakt zijn voor stratencircuits en juist op hogesnelheidsbanen zoals Spa of Suzuka moeten racen.

In Monaco werd duidelijk dat Hamilton een andere mening heeft dan Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen uit Stevenage is namelijk van mening dat het hebben van stratenraces een verrijking is voor de Formule 1.

"Ik heb er (stratenraces, red.) altijd al van gehouden. Ze zijn stukken moeilijker als je ze vergelijkt met normale circuits. Er is meer risico en dat maakt de wedstrijden spannender. Het zorgt voor een extra element. Als je geen stratencircuits meer hebt, dan is het gewoon niet zo spannend. Het zorgt voor variatie. Vanuit een rijdersperspectief vind ik het in ieder geval helemaal het einde", aldus Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties