F1 Nieuws

Helmut Marko clasht met Jos Verstappen na uitspraken over Red Bull-dominantie

Helmut Marko clasht met Jos Verstappen na uitspraken over Red Bull-dominantie
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko clasht met Jos Verstappen na uitspraken over Red Bull-dominantie

Helmut Marko clasht met Jos Verstappen na uitspraken over Red Bull-dominantie
HOCH ZWEI/BSR Agency

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft in gesprek met Sport1 laten weten dat Red Bull pas echt een probleem heeft als de RB20 niet goed uit de verf komt op het circuit van Barcelona. Jos Verstappen liet eerder echter weten dat dominante periode van Red Bull voorbij lijkt te zijn.

Gezien de 2023-vorm van Red Bull werd verwacht dat het Oostenrijkse team ook dit seizoen weer boven de rest van het veld zou uitsteken. In de eerste paar races leek dat ook het geval te zijn, maar na grote updates van McLaren en Ferrari moet Red Bull nu steeds vaker achterom kijken.

In de afgelopen drie races won Verstappen immers maar één keer. Ter vergelijking: in de eerste vijf races van dit seizoen stond de Nederlander vier keer op de bovenste trede van het podium.

'Dominantie is weg'

Door de recente vormdip van Red Bull bedraagt het verschil tussen Verstappen en Leclerc in het rijderskampioenschap nu slechts 31 punten. In het constructeurskampioenschap staat Ferrari daarentegen slechts 24 punten achter Red Bull.

Verstappen senior liet dan ook na afloop van de Grand Prix van Monaco optekenen dat de dominante periode van Red Bull voorbij lijkt te zijn. "Er zullen zeker andere circuits zijn waar Red Bull het weer goed zal doen, maar ik ben erg benieuwd hoe ze deze problemen gaan oplossen", begon Verstappen senior in gesprek met De Telegraaf.

"Ze zullen er iets aan moeten doen, begrijpen waar bepaalde problemen vandaan komen. Ondertussen is het duidelijk dat McLaren en Ferrari steeds dichter bij elkaar komen. Max is goed geweest in het verbergen van sommige problemen, maar je kunt zien hoe groot het verschil is tussen hem en zijn teamgenoot. Het lijkt mij dat de periode van dominantie van Red Bull ten einde is gekomen", aldus Jos the Boss.

Marko spreekt Verstappen tegen

Waar Verstappen senior dus denkt dat Red Bulls dominante tijdperk ten einde is gekomen, ziet Marko dat heel anders. Volgens de Oostenrijkse oud-coureur is Red Bull haar voordeel pas kwijt als er op conventionele circuits niet wordt gewonnen.

"Als we de hoogte veranderen, verliezen we veel drive. Daarom zijn we beperkt op dit gebied. We geloven echter dat we nog steeds superieur zullen zijn op conventionele circuits zoals Barcelona. Zo niet, dan hebben we inderdaad een probleem", trapt Marko af.

De Verstappen-factor

Echter, ook op circuits als die van Canada zou Red Bull zomaar eens goed uit de verf kunnen komen volgens Marko. Daarbij kijkt de Red Bull-topman naar een bepaald aspect van zijn equipe.

"Ik denk dat de Verstappen-factor ook doorslaggevend zal zijn op circuits die minder gunstig voor ons zijn. Hij is in topvorm en maakt het verschil. Er is geen andere coureur die elke ronde op de limiet kan rijden zonder fouten te maken", aldus de oud-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties