F1 Nieuws

Lewis Hamilton denkt Max Verstappen te kunnen verslaan in Mexico-Stad

Lewis Hamilton denkt Max Verstappen te kunnen verslaan in Mexico-Stad
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton denkt Max Verstappen te kunnen verslaan in Mexico-Stad

Lewis Hamilton denkt Max Verstappen te kunnen verslaan in Mexico-Stad
BSR Agency

Mercedes-coureur Lewis Hamilton verwacht dat hij in Mexico en Brazilië een goede kans maakt om Max Verstappen te verslaan en de overwinning op te eisen in één van de twee races. Volgens de Brit maakt zijn team eindelijk grote stappen richting Red Bull Racing.

Het gehele 2023 Formule 1-seizoen is de RB19 de dominante auto geweest, maar met nog vier races te gaan is het gat tussen Red Bull en de concurrenten een stuk geslonken. Tijdens de GP van de Verenigde Staten was Lewis Hamilton aan het einde van de race zelfs sneller dan Verstappen, al deed hij dat met een illegale auto.

In Austin kon Hamilton dus nét niet gaan voor zijn 104e overwinning in de F1, maar in Mexico en Brazilië maakt hij een stuk meer kans, verwacht hij. De zevenvoudig wereldkampioen laat aan Sky Sports

weten dat deze twee races dé kans zijn voor Mercedes om een goed resultaat te scoren in 2023.

"We hebben zeker een stap voorwaarts gezet en de komende vier races worden lastig te voorspellen waar we er dichtbij zitten en waar niet. Maar ik denk dat we hier vorig jaar er al dicht op zaten en dit weekend komen we misschien nóg een stukje dichterbij", begint Hamilton.

"Als we dit weekend de juiste strategie hebben, kunnen we misschien echt het gevecht met hen aangaan."

Ook volgend weekend, tijdens de GP van Brazilië, denkt Hamilton hoge ogen te kunnen gooien: "Brazilië was vorig jaar een geweldig circuit voor ons en als blijkt dat we daar weer dichterbij zitten, dan zijn dat twee geweldig sterke races voor ons. En als je dan naar Abu Dhabi gaat, denk ik dat het gat weer groter wordt, dus ik denk dat we onze beste kans hebben in de volgende twee races."

Max Verstappen niet zeker van zaak

Waar Lewis Hamilton van mening is dat Mercedes in Mexico en Brazilië sterk gaat zijn, heeft Max Verstappen juist het gevoel dat zijn RB19 juist minder zal presteren de komende twee weekenden. Vooral in Mexico zal de Red Bull niet geweldig zijn.

"Persoonlijk denk ik niet dat dit ons beste circuit op de kalender is. Als ik kijk naar het gedrag van onze auto dit jaar, met de lage snelheid in de bochten en de kerbs, dan is onze auto hier gewoon niet zo goed in. Dus ik verwacht wel dat het zwaar wordt, zeker over één ronde. In de race weet ik het eigenlijk niet. Normaal gesproken zijn we altijd heel behoorlijk in racesnelheid, maar over één ronde denk ik dat het een heel spannend gevecht gaat worden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties