F1 Nieuws

Max Verstappen en Lewis Hamilton naast elkaar gelegd: 'Ik denk dat hij hem verslaat'

Max Verstappen en Lewis Hamilton naast elkaar gelegd: 'Ik denk dat hij hem verslaat'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen en Lewis Hamilton naast elkaar gelegd: 'Ik denk dat hij hem verslaat'

Max Verstappen en Lewis Hamilton naast elkaar gelegd: 'Ik denk dat hij hem verslaat'
Red Bull Content Pool

De twee beste coureurs van de afgelopen tien jaar streden in 2021 met elkaar voor het Formule 1-wereldkampioenschap: Max Verstappen en Lewis Hamilton. Eerstgenoemde ging er met de titel vandoor, na een epische ontknoping in Abu Dhabi, maar de vraag bleef nog altijd wie er nou eigenlijk de betere van de twee is.

Een groot deel van de Formule 1-paddock zegt dat Verstappen verder is dan Hamilton en officieel de troon bezit in de koningsklasse van de autosport, terwijl het andere deel aangeeft dat Verstappen op dit moment simpelweg de beste auto heeft, maar dat Hamilton nog steeds de betere coureur is.

Als het aan Joan Villadelprat ligt, hebben de mensen die Verstappen beter vinden, helemaal gelijk. De Spanjaard, die in de Formule 1 werkte voor McLaren en Ferrari en later teammanager was bij Benetton, is van mening dat Verstappen verder is dan Hamilton.

PlanetF1 vroeg de voormalig F1-manager of hij Verstappen en Hamilton op hetzelfde niveau zou plaatsen en daar reageerde Villadelprat volmondig 'Nee' op. Daarna legde hij uit waardoor hij dat zo voelt.

"Lewis maakt fouten. Het belangrijkste is dat we niet weten hoe goed de Red Bull is. Want je kunt de Mercedes-auto vergelijken, want Russell is goed en hij zit op het niveau van Hamilton Hamilton. Maar dat kun je niet doen met Red Bull", gaat de Spanjaard verder.

Volgens hem staat Sergio Pérez - bijnaam Checo - daarvoor te ver achter op Verstappen. Niet omdat de Mexicaan niet goed genoeg is, maar omdat Max hem aan gort rijdt. Daarom is het lastig om de RB19 te peilen.

"Red Bull is Max en Checo zit er een seconde achter en hij is geen slechte coureur, hij is een hele snelle coureur! Misschien is de manier waarop Red Bull de auto heeft ontwikkeld of de manier waarop Max om dingen vraagt, wel helemaal het tegenovergestelde van wat Checo wil."

Verstappen vs Hamilton

Hoe dan ook, volgens Villadelprat is het duidelijk: Verstappen is beter dan Lewis Hamilton, zeker in zijn huidige vorm. Of de RB19 nou helemaal is afgesteld op hem of niet, maakt niet uit. Hij ziet vooral aan de lichaamstaal van de Nederlander dat hij zich op dit moment onoverwinnelijk voelt.

"Vandaag de dag denk ik het wel, ja", zegt Villadelprat op de vraag of Max Hamilton verslaat in dezelfde auto. "Ik denk dat hij nu zoveel vertrouwen heeft. De lichaamstaal, wat je ziet, de manier waarop hij het weekend benadert, de manier waarop hij de auto opstelt, de manier waarop hij de eerste ronde rijdt. Want Max is er in één ronde, bam, dat is het."

"Dat is zijn zelfvertrouwen, hij heeft nu het vertrouwen dat hij onaantastbaar is, als een F1-coureur, een wereldkampioen, dat stadium bereikt, is het heel moeilijk om dat te stoppen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties