F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft Mercedes een hint: 'Hier verliezen we het meest ten opzichte van Red Bull'

Lewis Hamilton geeft Mercedes een hint: 'Hier verliezen we het meest ten opzichte van Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft Mercedes een hint: 'Hier verliezen we het meest ten opzichte van Red Bull'

Lewis Hamilton geeft Mercedes een hint: 'Hier verliezen we het meest ten opzichte van Red Bull'
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton is maar wat blij dat Mercedes eindelijk de weg omhoog gevonden heeft. Waar hij het jaar begon met een auto waar hij niks mee kon en in races op bijna een minuut eindigde van Max Verstappen, lijkt hij weer te kunnen vechten met de Nederlander.

In 2021 vochten Max Verstappen en Lewis Hamilton een iconisch titelgevecht uit, waarbij alle fans het idee hadden dat dit dé rivaliteit voor de komende jaren zou worden. Maar in 2022 liet Mercedes iedereen flink teleur door een Mercedes-onwaardige auto te bouwen, waarna hetzelfde gebeurde aan het begin van 2023.

Al twee seizoenen lang met Hamilton toekijken hoe zijn grote rivaal bijna alle overwinning op zijn naam zet. De laatste winst van de zevenvoudig wereldkampioen werd behaald tijdens de GP van Saoedi-Arabië, twee jaar geleden, maar hij heeft het gevoel dat Mercedes steeds dichterbij komt.

Daar is Hamilton zijn team ontzettend dankbaar voor, laat hij weten aan Sky Sports. Hij heeft weer het volle vertrouwen in zijn team dat ze voor volgend seizoen een goede auto kunnen bouwen, na twee teleurstellende bolides.

"Ik ben ongelofelijk trots op mijn team en, zoals ik aan het einde van de race [in Mexico] al zei: ik heb het volste vertrouwen in het team. We kunnen een geweldige auto bouwen. Dat hebben we de afgelopen twee jaar niet gedaan, maar dat kunnen we absoluut", begint Hamilton.

Eigen concept

Dit seizoen heeft Mercedes het concept van Red Bull Racing gekopieerd en geïntroduceerd tijdens de GP van Monaco. Deze bleek beter te werken dan het 'zeropod-concept' dat ze hadden, maar in 2024 wil Mercedes weer met een eigen concept rijden.

Hamilton heeft daar alle vertrouwen in, maar wil wel dat de ingenieurs van zijn team nu alle zijlen bijzetten om dit juist te doen, aangezien men bij Red Bull Racing ook niet stil zal zitten.

"Er zijn veel ingenieurs die... niemand wil iemand kopiëren, ze willen hun eigen weg vinden. Ik denk dat we vooruitgang boeken, maar ik heb gehoord dat Red Bull dat ook doet. We moeten echt heel strategisch zijn en heel klinisch onze bewegingen plannen. Dat weten ze al, maar als we met die jongens willen vechten, moeten we dat echt doen."

Grootste verschil

De zevenvoudig wereldkampioen geeft zijn engineers nog even een tip mee voor de auto van volgend seizoen. Waar Mercedes zich vooral moet verbeteren is op de rechte stukken, daar loopt de RB19 van Max Verstappen veel uit op de W14 van Hamilton.

"Ze zijn zo snel op het rechte stuk, we verloren tweeënhalve tiende richting bocht één, maar ik ben er klaar voor. Als we een auto kunnen krijgen die aan hen kan tippen, gaan we volgend jaar geweldige gevechten hebben."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties