F1 Nieuws

Lewis Hamilton wil de jacht openen op Max Verstappen in Brazilië

Lewis Hamilton wil de jacht openen op Max Verstappen in Brazilië
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wil de jacht openen op Max Verstappen in Brazilië

Lewis Hamilton wil de jacht openen op Max Verstappen in Brazilië
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton hoopt dat hij Max Verstappen en Red Bull in Brazilië van de troon kan stoten. Red Bull verloor dit seizoen slechts één race en één Sprint, maar Hamilton denkt dat hij in Brazilië een redelijke kans maakt om daar verandering in te brengen.

Voor Hamilton en Mercedes is het dit seizoen nog niet wat men ervan verwacht had. Anders dan afgelopen jaar wilde de formatie uit Brackley dit seizoen immers vechten voor de beide wereldtitels. Na afloop van het eerste raceweekend in Bahrein ging er echter al een streep door dat streven.

De focus werd dan ook al vrij snel verlegd naar komend seizoen bij de achtvoudig constructeurskampioen. Voor Mercedes is het zaak om komend seizoen wél een kampioenschapswinnende auto te bouwen, aangezien Hamilton nog altijd zijn achtste wereldtitel in de wacht wil slepen.

Op een na snelste

De focus ligt dus op komend seizoen bij Mercedes, maar volgens Hamilton is het voor zijn equipe mogelijk om dit seizoen nog een succesje mee te snoepen. Ook afgelopen seizoen wist Mercedes immers richting het einde van het seizoen, eveneens tijdens de Braziliaanse GP, een race te winnen.

"Het geeft ons vertrouwen dat de auto hier (in Mexico-Stad, red.) de op een na snelste was. Ik hoopte dat er zich tijdens de race een kans zou voordoen om bij Max in de buurt te komen, maar misschien kan het komende week (in Brazilië).

Vorig jaar, ongeveer rond dezelfde periode, gaven we in de kwalificatie slechts drie tienden toe op Max en werden we tweede in de race. We kopiëren dus eigenlijk een beetje wat we afgelopen seizoen deden", blikt Hamilton vooruit op de Grand Prix van Brazilië.

Hamilton heeft er vertrouwen in dat zijn team de juiste stappen weet te zetten voor 2024. "We moeten serieuze stappen zetten voor komend seizoen. In Bahrein was Red Bull immers anderhalve seconde sneller dan wij. We moeten dat zien te voorkomen voor 2024", aldus de Britse coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties