F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft advies voor concurrentie om Red Bull te verslaan

Lewis Hamilton heeft advies voor concurrentie om Red Bull te verslaan
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft advies voor concurrentie om Red Bull te verslaan

Lewis Hamilton heeft advies voor concurrentie om Red Bull te verslaan
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft laten weten zich niet bezig te houden met de dominantie van Max Verstappen en Red Bull. Volgens de Brit moet de concurrentie het namelijk bij zichzelf zoeken om de Oostenrijkse formatie te verslaan.

Waar Hamilton en Mercedes tussen 2014 en 2020 dé dominante kracht waren in de Formule 1, zijn dat nu Verstappen en Red Bull. Tot op heden is Mercedes er nog niet in geslaagd om Red Bull echt het vuur aan de schenen te leggen, al kwam Mercedes in Singapore dicht bij een overwinning in de buurt.

Dat werd mede veroorzaakt door een mindere set-up vanuit Red Bull in combinatie met het hobbelige asfalt van het stratencircuit in Marina Bay. Verwacht wordt dat Red Bull in Japan sterk voor de dag komt, maar mocht deze trend zich voortzetten voor de resterende zeven races van dit seizoen, dan kan er nog een hoop gebeuren.

Beter presteren

Hamilton wil zich echter bezighouden met zijn team en de zaken waar hij zelf als coureur invloed op kan uitoefenen. "Ik kijk niet graag naar zulke dingen. Ik kreeg eerder de vraag of ik liever Max Verstappen of Adrian Newey in mijn team zou hebben. Ik wil geen van beide. We moeten als team beter presteren."

Ondanks het feit dat Hamilton Verstappen noch Newey in zijn team wil, is de Brit louter positief over de verdiensten van de Oostenrijkse formatie. "Red Bull heeft het fantastisch gedaan en je kunt niets slechts zeggen over hun prestaties. Ik wil het niveau van de rest van het veld zien stijgen."

Red Bull lijkt dus te ver weg voor de concurrentie, maar volgens Hamilton zullen er zich in de resterende zeven races van dit seizoen genoeg mogelijkheden voordoen. "Er zullen zich genoeg kansen voordoen in de laatste paar races. Daarom moeten we voorbereid zijn als er iets staat te gebeuren", aldus Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties