F1 Nieuws

Lewis Hamilton: 'Ik had op pole position moeten staan in Singapore'

Lewis Hamilton: 'Ik had op pole position moeten staan in Singapore'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton: 'Ik had op pole position moeten staan in Singapore'

Lewis Hamilton: 'Ik had op pole position moeten staan in Singapore'
Mercedes F1 Media

Voor Lewis Hamilton is het duidelijk: hij had de Grand Prix van Singapore moeten winnen. De Brit eindigde de race op het Marina Bay Street Circuit op de derde positie, nadat teamgenoot George Russell zijn auto in de laatste ronde in de muur plantte.

Maar Hamilton had zich helemaal niet in die positie moeten bevinden. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen had niet Carlos Sainz, maar hijzelf op pole position moeten staan voor de race in Singapore. Maar dat is achteraf natuurlijk 'makkelijk lullen', dat beseft Hamilton zich ook maar al te goed.

"Het is allemaal achteraf, maar waar ik het meest teleurgesteld over ben is dat... Ja, George was gisteren héél dicht bij de pole position, maar ik had op pole moeten staan", begint Hamilton bij Sky Sports. "We hadden gelukkig wel een goede race. Het team heeft het goed gedaan met de strategie en ik ben altijd in mijn element in de race. In de kwalificatie moet ik mij nog verbeteren."

Carlos Sainz kon de race vanaf de pole naar zijn hand zetten, vanwege het feit dat inhalen zo lastig is in Singapore. Mocht Hamilton de snelste tijd hebben gereden in de kwalificatie, was hij degene die dat had kunnen doen.

Agressieve strategie

Met nog zo'n vijftien rondes te gaan besloot Mercedes zowel George Russell als Lewis Hamilton naar binnen te halen voor een vers setje mediums en volgens Hamilton was dat helemaal de juiste keuze. Op deze manier kon Mercedes de aanval openen op Norris en Sainz en met nog een paar rondjes extra had Hamilton ze kunnen pakken voor de racewinst.

"Als team hebben we een risico genomen aan het einde en ik hou ervan dat het team dat doet. Maar het gat was helaas te groot om nog te dichten. Het is natuurlijk lastig om die gasten in te halen aan het einde van de race, maar met nog vijf of tien rondjes had ik ze gepakt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties