F1 Nieuws

Lewis Hamilton laat zich uit over 2025-ontwikkelingen Mercedes

Lewis Hamilton laat zich uit over 2025-ontwikkelingen Mercedes
Beto Issa/F1/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton laat zich uit over 2025-ontwikkelingen Mercedes

Lewis Hamilton laat zich uit over 2025-ontwikkelingen Mercedes
Beto Issa/F1/BSR Agency

Aan het einde van 2024 zal Lewis Hamilton zijn huidige team verlaten. De Brit, die al sinds 2013 onderdeel is van het Mercedes Formule 1-team, maakt de overstap naar Ferrari, waar hij één van de grootste concurrenten van Mercedes zal sterker zal gaan maken. Hoe is het voor hem om nu nog te werken aan de Mercedes-auto van 2025?

Nu wil Lewis Hamilton niets liever dan winnen met Mercedes. Hij wil de samenwerking met een knal afsluiten, net als Toto Wolff. Maar is dat over een jaar ook nog de wens van Hamilton? Dan zal hij namelijk in dienst zijn van Ferrari, waar hij ook graag wil winnen, en hoe meer hij Mercedes nu helpt de auto te verbeteren, hoe sterker zij zullen zijn in 2025. Dat betekent dat Hamilton dan meer moeite zal moeten doen om een race te kunnen winnen in de Ferrari van volgend seizoen, waardoor de Brit wellicht in tweestrijd zit met zichzelf.

Maar volgens Hamilton is daar helemaal geen sprake van. Hij denkt helemaal niet nog na over 2025 en zijn transfer naar Ferrari - iets wat David Coulthard onlangs wel opperde. Hamilton is met zijn hoofd nog bij Mercedes en wil het seizoen op een positieve wijze afsluiten en dat is maar op één manier mogelijk: zo veel mogelijk punten scoren en zo hoog mogelijk eindigen in het kampioenschap.

"Ik denk dat consistentie en kijken of we het team verder in de punten kunnen laten stijgen het doel moet zijn. Laten we gewoon proberen om meer consistente weekenden als hier [Spanje, red.] te hebben en dan zien we wel. Er is een duidelijke verbetering merkbaar en er zijn gewoon duidelijke gebieden waar we de prestaties moeten verbeteren, zodat we met de anderen mee kunnen doen in de strijd", aldus Hamilton na de race in Barcelona, waar hij als derde eindigde.

Hamilton blijft zich inzetten voor Mercedes

De zevenvoudig wereldkampioen wil dus graag dat Mercedes in de rest van het jaar de auto blijft ontwikkelen, wat hem misschien duur kan komen te staan in 2025. Maar daar interesseert Hamilton helemaal niets. Hij is inmiddels zo lang onderdeel van Mercedes dat het team echt als zijn familie voelt en hij gunt ze niks minder dan het allerbeste. Mede daarom zal hij tot het einde blijven strijden om de Duitse bolide zo goed mogelijk te ontwikkelen, zodat hij volgend jaar wellicht iets heeft om trots op terug te kijken.

"Mijn taak dit jaar, op dit moment, is om zo hard mogelijk te werken met de crew die ik heb, met de mensen in de fabriek, om te proberen de auto in de juiste richting te ontwikkelen. En dus uiteindelijk, welke koers en traject het team ook volgt voor volgend jaar bijvoorbeeld, zijn er hopelijk dingen waar ik hopelijk deel van heb uitgemaakt en waar ik trots op ben dat ik er deel van heb uitgemaakt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties