F1 Nieuws

Lewis Hamilton maakt duidelijk wat Mercedes nodig heeft om Red Bull aan te vallen

Lewis Hamilton maakt duidelijk wat Mercedes nodig heeft om Red Bull aan te vallen
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton maakt duidelijk wat Mercedes nodig heeft om Red Bull aan te vallen

Lewis Hamilton maakt duidelijk wat Mercedes nodig heeft om Red Bull aan te vallen
DPPI/BSR Agency

Voor Lewis Hamilton was de Grand Prix van Spanje een bijzonder positieve race. De Brit stond voor het eerst sinds de race in Mexico 2023 weer op het podium en het lijkt erop alsof Mercedes het gat naar de topteams aan het dichten is. In Canada was de W15 al snel en ook op het Circuit de Barcelona-Catalunya, wat wordt gezien als dé ideale testbaan, werkte de Mercedes-bolide naar behoren.

Direct na de race maakte Hamilton duidelijk dat als hij een betere start had gehad, hij dichter op Max Verstappen en Lando Norris had gezeten aan het einde van de race. Nu moest de zevenvoudig wereldkampioen toezien hoe de 'jonkies' vijftien seconden bij hem wegreden, maar dat gat had zeker een stuk kleiner kunnen zijn.

Het laat zien hoeveel progressie Mercedes de afgelopen weken heeft gemaakt. Van strijden in het middenveld naar meedoen om de podiumplekken en dat in slechts drie races tijd. Nog even en het Duitse team doet, zoals we van ze gewend zijn, weer mee om de overwinningen. Maar volgens Lewis Hamilton moet Mercedes dan nog wel een stap maken. De man uit Stevenage geeft ook waar die stappen gezet kunnen worden.

Positiviteit

Maar allereerst wilde Hamilton na de race benoemen hoe positief dit resultaat is voor Mercedes, zeker in een weekend waarin er zoveel negativiteit rondom zijn persoon te lezen was. Volgens de Brit had het team dit echt nodig.

"Het is geweldig om weer een goed resultaat te behalen. We komen langzaam dichterbij. Vorig jaar waren we hier erg snel, dus je moet het met een korreltje zout nemen, maar de laatste paar races zijn we duidelijk relatief competitief geweest. Dus ik denk dat we het gat een beetje hebben gedicht, maar we moeten nog een paar goede tienden proberen te vinden. We moeten gewoon alle zeilen bijzetten en blijven pushen", zo begint Hamilton bij Motorsport.com.

Verbeteringen

Hoewel Hamilton dus erg tevreden was met het resultaat van Mercedes in Spanje, wordt hij uiteraard maar écht gelukkig van één ding: winnen. Dat is voor de zevenvoudig wereldkampioen het enige wat telt. En daarvoor moet zijn team nog wat stappen zetten. De auto moet daarvoor nog wat updates krijgen, want volgens Hamilton is dit het maximaal haalbare uit het huidige pakket.

"Dit is het maximale wat er op dit moment in de auto zit. Maar we zijn het altijd aan het fine-tunen met subtiele veranderingen die we aanbrengen. Dus we zijn het altijd aan het fine-tunen en dat doen we het hele jaar door. Maar we moeten er wat dingen aan toevoegen, wat extra's om met deze jongens te kunnen concurreren."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties