F1 Nieuws

Lewis Hamilton over mogelijke Mercedes-opvolger: 'Ik zou voor hem kiezen'

Lewis Hamilton over mogelijke Mercedes-opvolger: 'Ik zou voor hem kiezen'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton over mogelijke Mercedes-opvolger: 'Ik zou voor hem kiezen'

Lewis Hamilton over mogelijke Mercedes-opvolger: 'Ik zou voor hem kiezen'
DPPI/BSR Agency

Het team van Mercedes is al een tijdje bezig met een opvolger te vinden voor Lewis Hamilton, die in 2025 naar Ferrari vertrekt voor minstens twee seizoenen. Hoewel Toto Wolff het liefst Max Verstappen zou toevoegen aan zijn renstal, weet de Oostenrijker dat dat er voorlopig nog niet in zit. Wie wel een mogelijke opvolger kan zijn is talent Andrea Kimi Antonelli en dat ziet Lewis Hamilton ook.

Mercedes doet het volgens Toto Wolff rustig aan met het zoeken naar een vervangende rijder voor Lewis Hamilton. Er worden met nadruk twee kandidaten genoemd om in 2025 de teamgenoot van George Russell te worden, namelijk Carlos Sainz en Andrea Kimi Antonelli.

Carlos Sainz rijdt op dit moment zijn laatste seizoen bij Ferrari, nadat het contract van de Spanjaard niet is verlengd. Sainz presteert dit seizoen goed en er is dan ook veel vertrouwen bij zijn team dat hij volgend jaar 'gewoon' plaats zal nemen in een zitje binnen de Formule 1. Sainz wordt ook al tijden hevig gelinkt aan een overstap naar Audi.

F2-protegé

De andere kanshebber op het Mercedes-stoeltje is Andrea Kimi Antonelli. De 17-jarige Italiaan rijdt op dit moment in de Formule 2 en maakt vooralsnog een prima indruk. In Imola wordt vertrekkende coureur Lewis Hamilton gevraagd naar wie zijn opvolger moet gaan worden.

"Carlos Sainz is een geweldige coureur en ik ben ervan overtuigd dat hij elk team zou verbeteren", begint de 39-jarige Brit. "Ik heb geen idee wat Toto van plan is, maar als ik in zijn positie zou staan en ik zou voor een jong talent gaan, dan zou ik voor Kimi kiezen", vervolgt hij.

Max Verstappen geen optie

Hoewel er gesuggereerd werd dat na de Grand Prix van Miami er een meeting tussen Mercedes en Verstappen zou zijn, heeft deze nooit plaatsgevonden. Toto Wolff was er achteraf geheimzinnig over en vertelde dat er 'altijd meetingen plaatsvinden in de Formule 1'.

Mercedes zou een megacontract van 150 miljoen euro per jaar hebben klaarliggen voor de Nederlander. Verstappen liet echter weten tevreden te zijn met zijn huidige salaris bij Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties