F1 Nieuws

Toto Wolff onthult: 'Meeting met Verstappen niet van de baan'

Toto Wolff onthult: 'Meeting met Verstappen niet van de baan'
EIBNER/Thomas Fuessler
F1 Nieuws

Toto Wolff onthult: 'Meeting met Verstappen niet van de baan'

Toto Wolff onthult: 'Meeting met Verstappen niet van de baan'
EIBNER/Thomas Fuessler

De strijd om de diensten van Max Verstappen is nog steeds in volle gang en Mercedes-teambaas Toto Wolff lijkt zich het meeste in te zetten om de Nederlander in zijn auto te krijgen. Hoewel eerder gesuggereerd werd dat er na de Grand Prix van Miami een meeting zou zijn tussen team Verstappen en team Mercedes, is deze er uiteindelijk niet gekomen. Nu zegt de Oostenrijker dat een toekomstige ontmoeting met de drievoudig wereldkampioen allerminst is uitgesloten.

Max Verstappen, die dit weekend tweede werd in Miami ten koste van zijn goede vriend Lando Norris, lijkt nog niet teveel last te hebben van de interne chaos bij het team van Red Bull. Vorige week werd bekend dat meesterontwerper Adrian Newey vanaf begin 2025 vertrekt bij het Oostenrijkse raceteam. De 65-jarige Brit heeft zelfs geen toegang meer tot de data van de RB20. Ondanks dat lijkt Toto Wolff toch zijn best te doen om de Nederlander weg te peuteren bij zijn huidige renstal.

"Iedere teambaas zou een handstand doen om de Nederlander binnen te hengelen, er vinden altijd meetings plaats in de Formule 1", begint de Oostenrijker tegenover Sky Sports F1. "We hebben het al vaker over de mogelijkheden gehad, maar ik wil eerlijk blijven tegenover deze gasten en niet overkomen alsof we aan het schaken zijn met mensen", vervolgt Wolff.

"We willen onze tijd nemen bij Mercedes, want Carlos Sainz heeft ook weer een goed weekend gedraaid in Miami, dat is waarom we nu iets meer aan het observeren zijn", eindigt de Mercedes-teambaas.

Wensen van Verstappen

Verstappen heeft consistent zijn voorwaarden uitgesproken, mocht hij zijn heil willen zoeken bij andere renstallen. Hij wil de snelste auto en de 'juiste omgeving'. Dat eerste zit wel goed, maar het tweede punt blijkt steeds meer een probleem te worden bij het team van Red Bull Racing. Toch heeft de Nederlander meermaals aangegeven dat hij 'op dit moment' wil blijven. Verstappens contract loopt tot eind 2028.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties