F1 Nieuws

Lewis Hamilton over racisme binnen Red Bull Racing: 'Verbaast mij niks'

Lewis Hamilton over racisme binnen Red Bull Racing: 'Verbaast mij niks'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton over racisme binnen Red Bull Racing: 'Verbaast mij niks'

Lewis Hamilton over racisme binnen Red Bull Racing: 'Verbaast mij niks'
Mercedes F1 Media

Voor Lewis Hamilton was het geen grote schok dat Helmut Marko afgelopen week onder vuur lag voor het uitten van een racistische bejegening richting Sergio Pérez. De Red Bull-adviseur liet bij ServusTV weten dat Pérez niet altijd op en top geconcentreerd was, waardoor hij weleens de mist in gaat tijdens de kwalificatie.

Op zich is dat geen statement waar men over kan vallen, maar de reden waarom Marko Pérez niet consistent vond, was dat wel. Volgens de Oostenrijker kon men ook niet verwachten dat Checo het hele jaar op de top van zijn kunnen presteerde, aangezien hij een Zuid-Amerikaan is. Die hebben niet het concentratievermogen van een Europeaan als Max Verstappen of Sebastian Vettel.

Inmiddels heeft Sergio Pérez al gereageerd op het incident, waarbij de Mexicaan aangaf dat hij excuses heeft ontvangen van Marko en voor hem de kous daarmee af is. Maar Lewis Hamilton laat de Red Bull-adviseur niet zo makkelijk wegkomen met deze uitspraak.

Tegenover Sky Sports F1 laat Hamilton in Singapore weten dat een simpel excuus niet genoeg is en dat hij zich niet verbaast over het racisme jegens Pérez binnen Red Bull Racing.

"Het is totaal onacceptabel wat er is gezegd. We hebben het er altijd over dat er geen ruimte is voor enige vorm van discriminatie in deze sport, wat zou moeten betekenen dat er dan ook écht geen ruimte voor is. Het is niet goed als onze leiders en mensen in belangrijke posities zulke opmerkingen maken", begint Hamilton.

"Dit laat in de eerste plaats nogmaals zien dat er nog veel werk te verrichten is. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om de situatie te verbeteren, maar dat is lastig als er mensen aan de top zijn die dit soort gedachtegang hebben en die ons weerhouden van het boeken van vooruitgang."

Hamilton niet verrast

Dat er binnen Red Bull Racing zulke figuren een podium krijgen én niet ontslagen worden na een dergelijke opmerking, is voor Hamilton geen grote schok. Hij had namelijk ook niet anders verwacht van het team van Max Verstappen.

"Om eerlijk te zijn verbaast het mij niet. Dit is niet iets waar je even simpel je excuses voor aanbiedt, waarna het allemaal weer goed is. Er moet meer gebeuren. Normaliter als er binnen een team zo'n opmerking gemaakt wordt door een medewerker, wordt diegene ontslagen of komt er op zijn minst een statement naar buiten dat ze laten zien dat ze het er niet mee eens zijn."

Bij Red Bull Racing is dit niet gebeurd, wat Hamilton niet verrast, maar wat hem wel tegenvalt. "Het is interessant om te zien dat ze dat niet gedaan hebben... Maar het is niet mijn team en dit is niet de manier waarop wij als team te werk willen gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties