F1 Nieuws

Lewis Hamilton snapt de FIA niet: 'Er gaan zo ongelukken gebeuren'

Lewis Hamilton snapt de FIA niet: 'Er gaan zo ongelukken gebeuren'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton snapt de FIA niet: 'Er gaan zo ongelukken gebeuren'

Lewis Hamilton snapt de FIA niet: 'Er gaan zo ongelukken gebeuren'
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is het oneens met de route die Pirelli, de Formule 1 en de FIA willen inslaan als het gaat om het gebruik van bandenwarmers. De autosportbond wil in 2024 namelijk helemaal van het gebruik van bandenwarmers af, iets wat voor veel ongelukken gaat zorgen volgens Hamilton.

Momenteel worden Pirelli-banden opgewarmd in bandenwarmers. Voorheen werden de banden daarin voorverwarmd tot 100 graden Celsius, maar afgelopen seizoen werd dat teruggebracht naar 70 graden Celsius. Voor het aankomende seizoen wilde de FIA de temperatuur terugbrengen naar 50 graden Celsius, maar daar staken teams en coureurs een stokje voor. In 2023 zullen de banden dus opnieuw op 70 graden Celsius worden voorverwarmd.

Tijdens de Britse GP later dit jaar zal er echter worden gestemd over het in de ban doen van bandenwarmers. Mocht het voorstel worden aangenomen, dan kunnen teams en rijders in 2024 geen gebruik meer maken van de warmtedekens. Het is een optie die vanuit duurzaamheidsoverwegingen wordt voorgelegd aan de teams, maar nu al voor veel kritiek onder coureurs heeft gezorgd. Onder andere Max Verstappen en Lando Norris lieten al weten de nieuwe wijziging absoluut niet te zien zitten.

Geen meerwaarde

Gevraagd naar het voorstel van de FIA door Motorsport.com laat Hamilton weten dat hij de meerwaarde van de nieuwe regel niet inziet. De Brit stelt juist dat wanneer men de bandenwarmers in de ban doet er meer negatieve gevolgen zullen zijn voor het milieu. "Ik denk dat het een gevaarlijk iets is. Ik heb al getest zonder bandenwarmers en er gaan zo veel ongelukken gebeuren. Het is naar mijn mening dus een verkeerd besluit. De redenering achter de nieuwe regel is dat het beter is voor het milieu, maar in feite gebruiken we juist meer brandstof om temperatuur in de banden te krijgen", laat de Britse rijder weten.

Hamilton stelt verder dat contact met andere rijders in een klein hoekje zit wanneer er later dit jaar wordt gekozen om in 2024 compleet zonder bandenwarmers te rijden "Ik maak me het meest druk om de situatie waarbij je met koude banden de baan opgaat en er een coureur aankomt die wél temperatuur in zijn banden heeft. Op die manier is een aanrijding onvermijdelijk", zegt Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties