F1 Nieuws

Lewis Hamilton spreekt Max Verstappen volledig tegen na trainingen in Las Vegas

Lewis Hamilton spreekt Max Verstappen volledig tegen na trainingen in Las Vegas
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton spreekt Max Verstappen volledig tegen na trainingen in Las Vegas

Lewis Hamilton spreekt Max Verstappen volledig tegen na trainingen in Las Vegas
BSR Agency

Voor Max Verstappen was het totaal niet tevredenstellend om op het Las Vegas Strip Circuit te rijden, tijdens de vrije trainingen op donderdag in het gok-walhalla. De drievoudig wereldkampioen was vanaf het begin al geen fan van deze baan en daar is geen verandering in gekomen.

Het feit dat het een clownesk optreden was van de organisatie heeft daar absoluut niet bij geholpen. De coureurs, de monteurs en vooral de fans werden de dupe van mismanagement en daar heeft Verstappen geen goed woord voor over. Als het circuit dan ook nog eens niet heel interessant is, krijg je ook geen positieve woorden uit de mond van de Nederlander te horen.

"Nee", zegt Verstappen stellig op de vraag of hij heeft genoten van het circuit. "Ik heb er niet van genoten, er zijn leukere circuits om te rijden. Ik heb niets nieuws ontdekt", aldus Max.

Maar waar Verstappen het niet naar zijn zin heeft gehad in zijn eerste dag in Las Vegas, was de ervaring van Lewis Hamilton totaal anders. De Brit was juist wél heel blij toen hij uit zijn W14 stapte na de tweede vrije training.

Hamilton met een glimlach

De Brit kon zich prima vermaken in de periode dat het circus stillag en de fans van het circuit gestuurd werden. Hamilton was in zijn motorhome een film aan het kijken, waarna hij fris en fruitig in zijn Mercedes stapte. Toen hij de enige échte training had afgerond, stapte hij ook weer met een glimlach uit.

"Ik heb er heel erg van genoten, dit was zo leuk! Het is zo'n snel circuit en het was geweldig om hier te mogen rijden. Ik ben zo blij dat we nog naar buiten mochten", zegt Hamilton. "Het circuit heeft de problemen die we hadden in VT1 geweldig opgelost en VT2 was erg interessant te noemen."

Maar niet alleen de baan maakte Hamilton gelukkig, ook het feit dat Mercedes weer competitief was, na het drama-weekend in Brazilië, stemde hem vrolijk.

"De balans van onze auto was niet slecht en ik heb het gevoel dat we op dezelfde banden niet ver van onze concurrenten af zitten. We hadden wel was last van bandendegradatie, maar dat was voor iedereen het geval. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje."

"De rest van dit weekend gaat heel interessant worden en ik denk dat de kwalificatie heel belangrijk gaat zijn. Over het algemeen heb ik het geweldig naar mijn zin gehad en ik voel mij fris om weer te beginnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties