F1 Nieuws

Lewis Hamilton verbreekt belofte en geeft af op team: 'Ik zei het toch?!'

Lewis Hamilton verbreekt belofte en geeft af op team: 'Ik zei het toch?!'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton verbreekt belofte en geeft af op team: 'Ik zei het toch?!'

Lewis Hamilton verbreekt belofte en geeft af op team: 'Ik zei het toch?!'
Mercedes F1 Media

Na de Grand Prix van Bahrein heerste er veel onrust binnen Mercedes. Lewis Hamilton was duidelijk niet tevreden met de prestaties van de W14, wat hij bij BBC 5 Live pijnlijk kenbaar maakte. In het radioprogramma was Hamilton hard voor zijn collega's.

Volgens de Brit luisterden de ingenieurs niet naar hem, wat ervoor had gezorgd dat de Mercedes-bolide wederom zo langzaam was. In 2022 moest Hamilton namelijk veel extreme set-ups rijden om het concept van Mercedes beter te begrijpen. Zijn feedback werd dus niet gebruikt tijdens het ontwikkelen van de W14.

Inmiddels heeft Hamilton zijn excuses aangeboden voor die uitspraak en maakte hij duidelijk dat ze als één team naar een gezamenlijk doel gaan werken: terugkeren aan de top. Maar na de Grand Prix van Saoedi-Arabië kan Hamilton het niet laten om toch even een sneer uit te delen aan zijn collega's in Brackley.

Tegenover Sky Sports laat de zevenvoudig wereldkampioen weten dat hij gelijk had over de W14 en zijn ingenieurs fout zaten. Dat wist hij overigens al vanaf het moment dat hij de auto in het echt zag.

"Ik ben een persoon die altijd gelijk wil hebben, maar dat heb ik natuurlijk niet. Maar in dit scenario had ik wel gelijk. Dat was goed om te zien. Ik kon nu zeggen: 'Ik zei het toch?!'", begint Hamilton zijn relaas.

Verantwoordelijkheid nemen

Volgens Hamilton is het nu belangrijk dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de bouw van de W14 ook hun verantwoording nemen. Pas dan kan Mercedes weer door als een team.

"Het is belangrijk om je verantwoording te nemen: 'Oké, ik zat verkeerd' of 'Jij zat verkeerd' of wat dan ook. Daarna moeten we samenkomen: 'We zijn een team, hoe gaan we dit herstellen?'", gaat de Brit verder.

Mercedes luistert wel

In tegenstelling tot na de GP van Bahrein is Hamilton nu overigens wél van mening dat zijn ingenieurs naar hem luisteren. Dat laten de successen van de afgelopen jaren duidelijk zien.

"Ze luisteren naar mij. Ik bedoel, kijk naar de successen die we samen geboekt hebben. Dus we luisteren echt wel naar elkaar. We hebben wel onze meningsverschillen, maar dat is onvermijdelijk in een relatie", zo sluit Hamilton af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties