F1 Nieuws

Helmut Marko geeft af op potentiële opvolger Pérez: 'Drie domme fouten'

Helmut Marko geeft af op potentiële opvolger Pérez: 'Drie domme fouten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko geeft af op potentiële opvolger Pérez: 'Drie domme fouten'

Helmut Marko geeft af op potentiële opvolger Pérez: 'Drie domme fouten'
Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda wordt binnen Red Bull Racing gezien als een potentiële opvolger voor Sergio Pérez bij het Oostenrijkse team. Checo heeft nog tot en met het einde van 2024 een contract bij Red Bull en de verwachting is dat deze niet wordt vernieuwd, waardoor er alvast naar vervangers gekeken moet worden.

De meest genoemde optie is Daniel Ricciardo, die eerder dit jaar is teruggehaald naar AlphaTauri om te kijken waar hij nu staat qua niveau. In Mexico liet de Australiër zien dat hij weer helemaal terug is, wat voor een glimlach op het gezicht van Christian Horner zorgde. Maar naast Ricciardo is ook Tsunoda kanshebber.

De jonge Japanner moet het dit én volgend jaar uitvechten met Ricciardo binnen AlphaTauri, waarna Red Bull een keuze maakt wie er naast Max Verstappen gezet gaat worden. Maar op de manier hoe Yuki reed in Mexico, zal het team uit Milton Keynes zeker niet voor hem gaan kiezen.

Marko kritisch op Tsunoda

Helmut Marko is namelijk niet tevreden over de race van Tsunoda in Mexico. Waar teamgenoot Daniel Ricciardo op de zevende plaats eindigde en goede punten scoorde, viel Yuki buiten de punten. Dit doordat hij te vroeg instuurde bij een inhaalactie op Oscar Piastri, een soortgelijke actie als die van Sergio Pérez in de eerste ronde.

Door deze fout van Tsunoda gooide hij een goed resultaat weg, maar volgens Marko was dat niet de enige blunder van de Japanner dit weekend. In de race ging Yuki zelfs drie keer de mist in, laat Marko weten nadat hij Ricciardo een compliment geeft.

"Daniel heeft een superrace gereden. Als de Grand Prix nog een rondje langer was geweest, dan had hij Russell nog gepakt. Het laat ook zien hoe snel de AlphaTauri-auto tegenwoordig kan zijn. Yuki was ook snel, alleen hij heeft niet één maar drie domme fouten gemaakt. Hij had gewoon als achtste moeten finishen", aldus Marko bij Motorsport.com.

Tsunoda schuldbewust

Ook Yuki zelf weet dat hij het team in de steek heeft gelaten tijdens de GP van Mexico. Op social media laat hij weten dat hij spijt heeft voor de manier waarop hij de race geëindigd is.

"Ik baal er echt van dat ik de kans op punten heb verspeeld, het spijt me voor het team. De auto was geweldig en ik reed goed tot het incident. Ik kijk ernaar uit om het goed te maken in Brazilië."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties