Visa Cash App RB-coureur Liam Lawson heeft in de The Red Flags Podcast uitgehaald naar het team van McLaren. Volgens de Nieuw-Zeelander is het namelijk "complete onzin" dat McLaren geen gebruik maakt van het Nieuw-Zeelandse volkslied als ze een race winnen, aangezien het team is opgericht door een Nieuw-Zeelander.
Lawson is sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten de vervanger van Daniel Ricciardo, die volgens de Red Bull-top ondermaats presteerde ten opzichte van Visa Cash App RB-teamgenoot Yuki Tsunoda. Met zijn rentree in de Verenigde Staten, Lawson reed afgelopen seizoen ook een aantal races, is Lawson de tiende Nieuw-Zeelander die ooit op de Formule 1-grid heeft gestaan.
Lees ook
Martin Brundle heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Dat heeft hij volgend jaar niet'
Groot probleem op komst voor F1-team Mercedes door faillissement van belangrijke partner
Lawson haalt uit naar McLaren
Sprekend over het Nieuw-Zeelandse volkslied tijdens de The Red Flags Podcast laat Lawson weten dat hij het niet eens is met een beslissing van McLaren. Volgens de Nieuw-Zeelander is het namelijk "complete onzin" dat het team voor het Britse volkslied heeft gekozen als er een race wordt gewonnen, aangezien McLaren is opgericht door de Bruce McLaren, een Nieuw-Zeelander.
"Het slaat nergens op. Het is een Nieuw-Zeelands team, de naam is nog steeds McLaren. Ik heb geen idee. Red Bull speelt het Oostenrijkse volkslied en het team is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. McLaren is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, maar het is een Nieuw-Zeelands team. Om eerlijk te zijn is het complete onzin. Eerlijk gezegd, vooral als je uit Nieuw-Zeeland komt - want Bruce McLaren is een absolute legende", aldus Lawson.
Heeft Lawson een punt?
McLaren maakt sinds de Grand Prix van Monaco in 1963 deel uit van de Formule 1-grid. Sindsdien heeft McLaren de Britse nationaliteit bij de FIA en dus wordt er bij een race-overwinning niet het Nieuw-Zeelandse, maar het Britse 'God Save The King' afgespeeld.
In het verleden zijn er enkele voorbeelden van teams die van nationaliteit wisselen. Zo veranderde Red Bull in 2007 van de Britse naar de Oostenrijkse nationaliteit en was het Benetton dat in 1996 van een Britse naar een Italiaanse nationaliteit veranderde.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties