F1 Nieuws

Liam Lawson stelt nieuwe eisen: 'Neem ik geen genoegen mee'

Liam Lawson stelt nieuwe eisen: 'Neem ik geen genoegen mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Liam Lawson stelt nieuwe eisen: 'Neem ik geen genoegen mee'

Liam Lawson stelt nieuwe eisen: 'Neem ik geen genoegen mee'
Red Bull Content Pool

Het ontslag van Nyck de Vries betekende de terugkeer voor Daniel Ricciardo in de Formule 1-paddock. De Australiër, die in 2022 zijn contract ontbonden zag worden door McLaren, krijgt nu zijn tweede kans binnen de Red Bull-familie.

Als coureur van AlphaTauri mocht Ricciardo zichzelf bewijzen, om aan te tonen dat hij in 2025 het stoeltje naast Max Verstappen hoort te krijgen. Maar in zijn poging dat te bewerkstelligen, ging het helemaal fout tijdens de tweede vrije training in Nederland.

Ricciardo raakte de muur bij bocht 3, waardoor zijn stuurtje terugsloeg op zijn hand en hij meerdere botbreuken opliep. De achtvoudig GP-winnaar moest een operatie ondergaan en moest toezien hoe Liam Lawson zijn stoeltje innam bij AlphaTauri.

Lawson neemt geen genoegen met reserverol

Het ongeluk van Ricciardo kan hem weleens heel duur komen te staan. In Nederland en Italië mocht Lawson al invallen en ook in Singapore stond de Nieuw-Zeelander op de grid als AlphaTauri-coureur en scoorde hij zelfs zijn eerste punten. Dit heeft Lawson zo'n goed gevoel gegeven, dat hij niks anders meer wil dan een vast zitje in de Formule 1 in 2024.

In deze drie races liet hij al zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en mocht hij Helmut Marko blijven imponeren, heeft Ricciardo mogelijk een groot probleem.

"Op dit moment kijk ik het race voor race aan en wat de toekomst brengt, zien we dan wel. Ik denk dat ik mij gewoon normaal voorbereid heb op iedere race. Maar ik denk dat ik nu de smaak te pakken heb en ik er verliefd op ben geworden. Ik kan nu met niks minder meer genoegen nemen", aldus Lawson.

AlphaTauri-baas heeft voorkeur voor Ricciardo

Peter Bayer, de nieuwe CEO van AlphaTauri, heeft zich bij PlanetF1 uitgesproken over de huidige coureurssituatie binnen zijn team. Ook de Duitser is van mening dat Lawso het erg goed doet, maar hij meent ook dat ieder team een ervaren coureur nodig heeft om de ontwikkeling van de auto de juiste kant op de duwen.

Met twee jonkies in Lawson en Tsunoda zal dat niet gaan, dus moet er ook gekozen worden voor een ervaren coureur, oftewel Daniel Ricciardo.

"Ik geloof dat we niet alleen jonge coureur kunnen opleiden, maar we ook competitief moeten zijn. Om tegenwoordig competitief te zijn moet je één ervaren en één jonge coureur hebben. Dan kan de jonge coureur veel opsteken van de ervaren coureur en de ervaren coureur kan het hele team helpen. Daniel heeft ons al ontzettend geholpen in het afstellen van de auto", aldus Bayer.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties