F1 Nieuws

Martin Brundle verwacht 'pittig' laatste jaar voor Lewis Hamilton bij Mercedes

Martin Brundle verwacht 'pittig' laatste jaar voor Lewis Hamilton bij Mercedes
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Martin Brundle verwacht 'pittig' laatste jaar voor Lewis Hamilton bij Mercedes

Martin Brundle verwacht 'pittig' laatste jaar voor Lewis Hamilton bij Mercedes
Mercedes F1 Media

2024 zal een pittig jaar gaan worden voor Lewis Hamilton bij Mercedes. Dat laat Martin Brundle weten in de voorbeschouwing op het Formule 1-weekend in Bahrein, bij Sky Sports F1. Volgens de voormalig F1-coureur moet Mercedes op een gegeven moment gaan beslissen om George Russell prioriteit te geven, omdat Hamilton niet meer bij alle vergaderingen aanwezig kan zijn.

Vanaf volgend seizoen neemt Hamilton plaats in de Ferrari-cockpit naast Charles Leclerc en Formule 1-teams zijn als de dood dat iemand hun geheimen wegkaapt en doorspeelt naar een ander team. Ook bij Mercedes zal men huiverig zijn voor het vertrek van Hamilton en het feit dat hij het jaar daarop uitkomt voor één van de grootste concurrenten. De Brit zal gedurende het seizoen steeds vaker te horen krijgen dat hij bij bepaalde vergaderingen niet meer aanwezig mag zijn en volgens Brundle kan dat weleens pittig worden.

De man die bij Mercedes zes wereldtitels gewonnen heeft, gaat nu merken dat het team hem dingen gaat achterhouden, zo wist Fernando Alonso eerder al te melden. Volgens Brundle is dat een hele normale zaak, omdat het team wil laten zien dat George Russell de toekomst is van Mercedes.

"Het team wil hun sponsors en fans laten zien dat George [Russell] heel goed in staat is om dat team in de toekomst te leiden. Dus daar zullen hun prioriteiten liggen. Ik zie Lewis en Mercedes een beetje een afscheidstournee houden. Het zal er van tijd tot tijd pittig aan toe gaan, maar ik denk dat ze allemaal volwassen zijn; ik zie daar niet veel bitterheid", zo begint Brundle.

Russell en Antonelli

De voormalig F1-coureur, die tegenwoordig werkzaam is als commentator en analist bij Sky Sports, denkt dat 2024 het jaar gaat zijn dat George Russell zichzelf gaat laten zien als teamleider binnen Mercedes. Het vertrek van Hamilton kan volgens hem dan ook goed zijn voor Mercedes, omdat ze nieuwe energie krijgen én wellicht al aan een opvolger denken, in de vorm van Kimi Antonelli.

"George zal uit de schaduw van Lewis komen en ik denk eerlijk gezegd dat het hem goed zal doen. Ik denk dat de hele situatie Mercedes ook nieuwe energie zal geven, omdat ze een jong kanon [Antonelli] binnen kunnen halen en kunnen bouwen aan de toekomst. Dat is wat ik aanneem dat ze zullen doen voor 2025, maar wie weet."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties