F1 Nieuws

Manager Adrian Newey deelt toekomstplan van topengineer: 'Vergeet dat niet'

Manager Adrian Newey deelt toekomstplan van topengineer: 'Vergeet dat niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Manager Adrian Newey deelt toekomstplan van topengineer: 'Vergeet dat niet'

Manager Adrian Newey deelt toekomstplan van topengineer: 'Vergeet dat niet'
Red Bull Content Pool

Eddie Jordan - een goede vriend van Adrian Newey, voormalig Formule 1-teambaas én Newey's manager - heeft zich in de Formula For Success-podcast uitgesproken over de toekomstplannen van Newey. Volgens Jordan zou Newey zomaar eens kunnen beslissen om 'even uit de Formule 1-wereld te stappen'.

Eerder vandaag (1 mei) werd bekend dat Red Bull-kopstuk Newey het team na een dienstverband van maar liefst negentien jaar zal gaan verlaten. Newey was bij Red Bull medeverantwoordelijk voor dertien wereldkampioenschappen (zes constructeurs- en zeven rijderstitels).

Voor zijn tijd bij Red Bull werkte Newey bij teams als McLaren, Williams, Leyton House en March. In totaal leverde Newey in die tijd een bijdrage aan twaalf wereldkampioenschappen.

Nieuwe uitdaging voor Newey?

Zelf liet Newey in zijn 'vertrekstatement' weten zich graag te willen gaan focussen op "nieuwe uitdagingen". Wat die uitdagingen precies zijn, blijft voor nu giswerk, maar het zal niemand ontgaan zijn dat Newey al langere tijd in verband wordt gebracht met een overstap naar het team van Ferrari.

Volgens het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport zou Newey zelfs al een afspraak hebben gehad met Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur in Londen om een mogelijke overstap naar de Italiaanse renstal te bewerkstelligen.

Jordan geeft zijn mening

Volgens Jordan gaat een overstap naar Ferrari er echter niet van komen. De Ierse oud-teambaas denkt namelijk dat Newey wellicht even tijd voor zichzelf wil. Daarnaast is Jordan de manager van Newey en dus zou zijn verhaal wel eens op waarheid berust kunnen zijn.

"Vergeet niet dat hij onder constante druk heeft gestaan bij Red Bull, dus als hij eruit stapt en gewoon een tijdje gaat cruisen, dan zou iedereen dat begrijpen. Dat is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende scenario, in plaats van dat hij gelijk aan een nieuwe project begint", trapt Jordan af.

"Dingen zijn enigszins veranderd (...) hij zou waarschijnlijk naar de toekomst moeten en willen kijken over een verandering van leven", aldus de oud-teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties