F1 Nieuws

Formule 1 komt met verklaring voor keuze Viaplay ten koste van Ziggo

Formule 1 komt met verklaring voor keuze Viaplay ten koste van Ziggo
BSR Agency
F1 Nieuws

Formule 1 komt met verklaring voor keuze Viaplay ten koste van Ziggo

Formule 1 komt met verklaring voor keuze Viaplay ten koste van Ziggo
BSR Agency

Gisteren werd in een gezamelijk statement van de F1 en Viaplay bekend gemaakt dat de Formule 1 tot in Nederland en Scandinavië tot 2029 te zien zal zijn bij Viaplay. De Zweedse streamingdienst verlengt hiermee het contract dat sinds 2022 de koningsklasse en het platform met elkaar verbindt.

Officiële cijfers zijn er niet, maar er werd al eerder gesteld dat Viaplay niet het hoogste bod had uitgebracht voor de uitzendrechten. Toch is er voor een verlenging van de samenwerking gekozen.

Ian Holmes, de directeur van mediarechten bij de Formule 1, legt uit waarom: "Beide partijen delen een gezamelijke visie om uitzendingen van wereldklasse te produceren, zodat de fans op het puntje van de bank kunnen genieten van alle drama, opwinding en spanning. De gepassioneerde fans van de koningsklasse blijven groeien, mede dankzij onze toewijding. Het aantal kijkers groeit jaar op jaar."

"Deze historische overeenkomst is gekoppeld aan de samenwerking met de eigen streamingservice van de Formule 1; F1TV Pro. Dit zorgt ervoor dat de fans de komende jaren niks hoeven te missen van alle actie op zowel op als naast de baan", voegt Holmes verder toe.

F1TV Pro en Viaplay

Sinds dit jaar hebben Viaplay en F1TV Pro een samenwerking, waarbij mensen die een abonnement afsluiten bij het Zweedse platform ook toegang krijgen tot de eigen streamingservice van de Formule 1. F1TV Pro biedt klanten veel extra opties zoals het wisselen van commentaar, het bekijken van alle onboard-camera's, pitstraat-camera's en het beluisteren van alle boordradio's. Nederlanders die geen abonnement bij Viaplay willen kunnen altijd nog kiezen voor een losse subscriptie op F1TV Pro.

Sinds gisteren heeft Viaplay ook een nieuw jaarabonnement geïntroduceerd, waarbij er voor 13,79 euro per maand gebruik gemaakt kan worden van de services van het Scandinavische bedrijf als zowel die van het eigen streamingplatform van de Formule 1. Vanaf 22 mei stijgt een maandabonnement bij Viaplay naar van 15,99 euro naar 17,99 euro per maand.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties