F1 Nieuws

McLaren kondigt megabedrijf aan als nieuwe sponsor

McLaren kondigt megabedrijf aan als nieuwe sponsor
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren kondigt megabedrijf aan als nieuwe sponsor

McLaren kondigt megabedrijf aan als nieuwe sponsor
Michael Potts/BSR Agency

Het raceteam van McLaren heeft in het online verkoopplatform eBay een nieuwe sponsor gevonden. Het Britse raceteam kondigt aan een samenwerking te zijn aangegaan voor meerdere jaren. Dit seizoen zal de sponsor te zien zijn bij vier verschillende races, namelijk in Miami dit weekend, in Groot-Brittanië, Las Vegas en Austin.

McLaren-directeur Zak Brown is enthousiast over de samenwerking met de Engelse variant van Marktplaats: "McLaren Racing en eBay hebben een geweldige synergie. Beide merken zijn gedreven en gepassioneerd richting de racegemeenschap. We kijken er naar uit om samen te werken met de meest 's werelds meest iconische online marktplaats."

Chris Prill, algemeen directeur van de autotak van eBay, kijkt ernaar uit om het logo van zijn bedrijf op de MCL38 te zien. "eBay is een thuis voor autofans, van doe-het-zelvers tot hoogopgeleide professionals. Wij zijn al bijna 30 jaar gewijd aan het verzekeren van een goede service voor deze gebruikers. Samen met McLaren willen wij een blijvende connectie creëren met wereldwijde liefhebbers van de motorsport", aldus Prill over de nieuwe samenwerking met het Britse raceteam.

Historie sponsors McLaren

eBay voegt zich met de samenwerking met het team van Lando Norris en Oscar Piastri toe aan een lang rijtje van sponsors bij het team uit Woking, de een iets bekender dan de ander. Het iconische logo van sigarettenmerk Marlboro stond bijvoorbeeld 23 jaar lang op de zijkant van de McLaren.

Voor de Grand Prix van Monaco in 2021 had het Britse raceteam een speciaal eerbetoon aan de historische sponsor Gulf Oil, wat ontzettend goed ontvangen werd en beschouwd wordt als een van de mooiste auto's van de laatste jaren.

Of eBay ook op zo'n status mag rekenen is nog maar de vraag, met maar vier vertoningen dit aankomende kalenderjaar. Maar voor het team van Zak Brown is het - ook al zijn de officiële cijfers die gepaard gaan met de samenwerking niet bekend gemaakt - zeer waarschijnlijk een lekker extra zakcentje.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties