F1 Nieuws

Max Verstappen bereidt zich op bijzondere wijze voor op de Grand Prix van Miami

Max Verstappen bereidt zich op bijzondere wijze voor op de Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen bereidt zich op bijzondere wijze voor op de Grand Prix van Miami

Max Verstappen bereidt zich op bijzondere wijze voor op de Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool

Dit weekend wordt de tweede Grand Prix van Miami verreden. De race trekt veel bekijks van beroemdheden en ook zijn coureurs verweven in tal van sponsoractiviteiten. Naast dit alles krijgen de coureurs ook te maken met zeer uitputtende omstandigheden in Miami Gardens.

Dat komt door de tropische temperaturen in Florida én de hoge luchtvochtigheid in Miami. De hitte en vochtigheid zorgden er afgelopen jaar voor dat Max Verstappen tijdens de race maar liefst 3,6 kilogram lichter was. Volgens Sergio Pérez, de huidige nummer twee in het rijderskampioenschap, is de GP van Miami de meest veeleisende race van het seizoen. Voor de coureurs is het dus van belang om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de race van zondag.

Bijzondere voorbereiding

Om het raceweekend zo goed mogelijk door te komen, bereiden coureurs zich op verschillende manieren voor op iedere sessie. Zo vertelde Verstappen aan De Telegraaf dat hij zich op dezelfde manier voorbereid als tijdens de Grand Prix van Singapore, een stadstaat met soortgelijke temperaturen en luchtvochtigheid als Miami. Maar waar bestaat die voorbereiding van Verstappen nou precies uit?

De Nederlander neemt voor en na afloop van iedere sessie een ijsbad. Daarnaast drinkt de Red Bull-coureur veel water en zorgt hij ervoor dat hij genoeg koolhydraten en elektrolyten binnenkrijgt. "Afgelopen seizoen was het hier een erg heftige race. Het voelt nu echter iets koeler dan afgelopen jaar, maar laten we maar even afwachten hoe het in de auto uit te houden is. Het wordt in ieder geval een zwaar weekend", zo blikt Verstappen vooruit op de race in Miami.

Miami is een leuke stad

Ondanks het feit dat het dit weekend erg zwaar zal worden in Miami, kijkt Verstappen uit naar het raceweekend in de Sunshine State. Volgens de Limburger is het circuit zelf echter geen echte uitdaging. "Een circuit als in Austin vind ik persoonlijk leuker, maar gelukkig is Miami een leuke stad."

Verstappen denkt dat er een manier is waarop hij nog beter aan het klimaat van Miami zou kunnen wennen. "Als je hieraan wilt wennen, dan moet je hier komen wonen, maar dat is natuurlijk lastig voor mij. Tijdens de pauze in april ben ik veel thuis geweest, heb ik niet veel gereisd en heb ik veel getraind. Dat had te maken met mijn ziekte eerder in de maand. Het helpt allemaal voor de warmte dit weekend, maar ik zal hoe dan ook zweten."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties