F1 Nieuws

Het aangepaste tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Miami

Het aangepaste tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het aangepaste tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Miami

Het aangepaste tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool

De Formule 1-organisatie heeft het tijdschema voor de Grand Prix van Miami aangepast. In het nieuwe schema gaan de eerste twee vrije trainingen een half uur eerder van start. Hierdoor is het vrijdagprogramma iets eerder afgelopen dan eerst gepland stond.

In Miami strijkt het Formule 1-circus deze week voor de tweede keer neer. Afgelopen seizoen werd de inaugurele race gewonnen door Red Bull-coureur Max Verstappen. Door zijn overwinning wist de Nederlander flink in te lopen op de voorsprong van Ferrari-coureur en toenmalig kampioenschapsleider Charles Leclerc.

Dit seizoen heeft Verstappen (vooralsnog) niet te maken met Leclerc voor de leiding in het wereldkampioenschap. Daarvoor moet de Limburger naast zich kijken. Teamgenoot Sergio Pérez heeft de achterstand op Verstappen door zijn overwinning in Bakoe namelijk teruggebracht naar slechts zes punten.

Aanpassingen aan circuit

Het wordt daarom spannend om te zien wie van de twee Red Bull-coureurs aankomende zondag op de bovenste trede staat in Miami. Welke Red Bull-coureur de beste papieren heeft voor de overwinning is echter moeilijk te zeggen. De organisatie van de race heeft delen van het circuit namelijk opnieuw van asfalt voorzien. Hierdoor zal er op die gedeeltes van het circuit minder asfalt liggen dan afgelopen seizoen het geval was.

De organisatie van de race heeft hiervoor gekozen na meerdere klachten van de coureurs in 2022. Volgens sommige rijders was er namelijk te weinig grip en was het circuit te hobbelig. Hierdoor was het moeilijk om door nauwe bochten - zoals bocht veertien en vijftien - te geraken.

Tijdschema

Naast het nieuwe asfalt zal er ook een ander tijdschema worden gehanteerd in Miami. De organisatie van de race heeft de sessies op vrijdag namelijk, zonder daarvoor een reden te geven, met een half uur vervroegd. Hierdoor kan men in Europa iets eerder naar bed, maar moet men in Miami op vrijdag een half uur eerder op de tribune zitten.

Bekijk hieronder het nieuwe tijdschema:

Vrijdag 5 mei
Vrije training 1 20:00 - 21:00
Vrije training 2 23:30 - 00:30
Zaterdag 6 mei
Vrije training 3 18:30 - 19:30
Kwalificatie 22:00 - 23:00
Zondag 7 mei
Race 21:30 - 23:30

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties