F1 Nieuws

'Max Verstappen bewijst tegendeel Christian Horner en wist situatie te deëscaleren'

'Max Verstappen bewijst tegendeel Christian Horner en wist situatie te deëscaleren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen bewijst tegendeel Christian Horner en wist situatie te deëscaleren'

'Max Verstappen bewijst tegendeel Christian Horner en wist situatie te deëscaleren'
Red Bull Content Pool

Volgens Ho-Pin Tung heeft Max Verstappen in Saoedi-Arabië aangetoond dat er wel degelijk een persoon groter is dan het team. Red Bull Racing-baas Christian Horner wilde het na de race in Jeddah duidelijk hebben dat iedereen 'in dienst' was voor het team, maar daar is Tung het niet mee eens. Max Verstappen heeft er namelijk eigenhandig voor gezorgd dat de situatie binnen de renstal niet is geëscaleerd.

Op vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Helmut Marko hoogstwaarschijnlijk geschorst zou worden door Red Bull GmbH, waarna de Oostenrijker zei dat hij misschien zelf wel de stekker uit zijn Formule 1-carrière zou trekken. De Oostenrijker, die in 2014 ervoor zorgde dat Max Verstappen direct een zitje in de Formule 1 kon krijgen en waar Max vanaf dat moment loyaal naar is geweest, zou zich niet meer thuis voelen in het team.

Maar door een opmerking van Max Verstappen kon een vertrek van Helmut Marko voorkomen worden. Doordat de Limburger aangaf dat hij ook zou vertrekken als Marko niet meer in het team werkzaam zou zijn, kwam Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff naar Saoedi-Arabië gevlogen om de situatie onder controle te krijgen. De Duitser heeft een goed gesprek gevoerd met Marko, waarna de topadviseur bekend maakte dat hij gewoon aan zou blijven bij het team en ook Max Verstappen bij Red Bull zou blijven rijden.

'Stem van Verstappen is groter dan het team'

Met die actie heeft Max Verstappen aangetoond dat de woorden van Christian Horner niet helemaal waar bleken te zijn. Volgens de CEO en teambaas van Red Bull Racing was er niemand 'groter dan het team', maar Verstappen heeft er met zijn woorden voor gezorgd dat de rust weer deels terug is gekeerd bij de Oostenrijkse renstal. Daarnaast kon het plannetje om Helmut Marko te verwijderen terug in de ijskast. Volgens Ho-Pin Tung heeft Verstappen hiermee laten zien dat hij wél groter is dan het team.

"We hebben vast het laatste er nog niet over gehoord, maar de woorden van Verstappen hebben er wel voor gezorgd dat het dit weekend niet verder escaleerde. Horner heeft uitgesproken dat geen persoon groter is dan het team. Dat hoort binnen een teamsport als de Formule 1 uiteraard altijd het geval te zijn, maar tegelijk durf ik wel te stellen dat de stem van Verstappen groter is dan die van wie dan ook binnen Red Bull Racing. En hij heeft zich zeer duidelijk uitgesproken met een helder standpunt", aldus de coureur en Viaplay-analist tegenover NU.nl.

Verstappen doet denken aan Schumacher

Volgens Ho-Pin heeft Verstappen met deze actie duidelijk gemaakt dat hij een echte leider is in het team. Daarmee doet de drievoudig wereldkampioen hem denken aan Formule 1-legende Michael Schumacher, die dat ook in zich had.

"Helmut Marko is een cruciaal persoon voor hem en het team, en moet dus blijven. Niet alleen in de auto is Verstappen dus een leider, maar ook naast de auto en binnen het team. Dat is hiermee nogmaals duidelijk bevestigd. Zoiets is knap en doet denken aan Michael Schumacher in zijn hoogtijdagen", aldus Tung.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties