F1 Nieuws

Max Verstappen blikt terug op hevige clash met Niki Lauda: 'Ik zeg gewoon wat ik denk'

Max Verstappen blikt terug op hevige clash met Niki Lauda: 'Ik zeg gewoon wat ik denk'
F1 Nieuws

Max Verstappen blikt terug op hevige clash met Niki Lauda: 'Ik zeg gewoon wat ik denk'

Max Verstappen blikt terug op hevige clash met Niki Lauda: 'Ik zeg gewoon wat ik denk'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen heeft het in het verleden wel eens bont gemaakt in de Formule 1. Zo ook tijdens de Grand Prix van België in 2016. Zelfs voormalig wereldkampioen Niki Lauda sprak zich toen hard uit over de actie(s) van Verstappen, iets waar de Nederlander vervolgens weer op reageerde.

Verstappen begon de race in het Belgische Spa-Francorchamps vanaf de tweede stek. Bij de start van de race verloor hij die positie echter na een aanvaring te hebben gehad met toenmalige Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raïkkönen. Verstappen moest hierdoor een bezoekje aan de pitstraat brengen waardoor hij achter in het veld terechtkwam. Ervan overtuigd dat de beide Ferrari-coureurs zijn race hadden verziekt, besloot Verstappen om zijn huid, zelfs op een twaalfde of dertiende positie, duur te verkopen. Dat resulteerde in een hachelijk moment met Raïkkönen op Kemmel Straight.

Verstappen besloot namelijk op de lijn van Raïkkönen te gaan rijden om vervolgens kortstondig op de rem te gaan staan om zo de Finse coureur achter zich te houden. Raïkkönen kwam echter aanvliegen met ruim 320 kilometer per uur en dus werd de actie van Verstappen al snel als levensgevaarlijk bestempeld. De stewards gaven Verstappen echter geen straf voor zijn akkefietje met Raïkkönen en dus was Verstappen zich na afloop van de race van geen kwaad bewust.

Bezoekje brengen aan psychiater

Na afloop van de race vertelde Lauda tegenover verschillende mediakanalen dat Verstappen een bezoekje aan een psychiater zou moeten brengen vanwege zijn acties op de baan. De toen pas 18-jarige Limburger reageerde met een bijzondere boodschap op de woorden Lauda. "Als ik ga, dan kunnen we misschien beter samen gaan", aldus Verstappen.

In een recent interview met The Times blikt de Limburger terug op zijn woordenwisseling met Lauda. "Je moet een beetje een gevoel voor humor hebben, toch? De oudere generatie coureurs is vrij recht door zee en daar houd ik wel van. Zo ben ik namelijk ook. Ik zeg gewoon wat ik denk. Als iemand iets tegen me zegt, dan zeg ik gewoon iets terug", aldus Verstappen.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties