F1 Nieuws

Max Verstappen: 'Daar word ik nog steeds boos om'

Max Verstappen: 'Daar word ik nog steeds boos om'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen: 'Daar word ik nog steeds boos om'

Max Verstappen: 'Daar word ik nog steeds boos om'
Red Bull Content Pool

De band tussen Max Verstappen en race-engineer Gianpiero Lambiase is uitstekend te noemen. De twee werken vanaf 2016 al samen bij Red Bull Racing en zijn inmiddels onafscheidelijk. Beiden hebben ze aangegeven dat als de ene stopt, de ander ook hun huidige positie zal verlaten.

Het is niet gek dat Verstappen en Lambiase zo goed met elkaar overweg kunnen. De twee zijn eerlijk naar elkaar en kennen elkaar ondertussen door en door, omdat ze al acht jaar nauw samenwerken. Volgens Lambiase ziet hij Max Verstappen als zijn kleine broertje en heeft het kampioenschap in 2021 ze nog dichter bij elkaar gebracht.

Maar dat betekent niet dat er totaal geen irritaties zijn. Op de radio krijgt Lambiase geregeld een uitbrander van Max Verstappen, als het op het circuit even niet gaat zoals de Nederlander wil. In de Talking Bull Podcast laat Verstappen weten dat hij inderdaad doorheeft dat hij, zelfs in een compleet dominant seizoen, nog altijd 100% eist van zichzelf en van zijn engineer. Maar volgens Max heeft Lambiase daar geen moeite mee, omdat hij zelf ook zo is.

"We hebben nu een geweldige balans gevonden, maar ik word soms nog steeds boos, zelfs in zo'n dominant seizoen, als dingen niet goed gaan. Maar dat geldt precies hetzelfde voor GP [bijnaam Gianpiero Lambiase]. We willen allebei nog steeds winnen en alles zo perfect mogelijk doen. Ook al is niemand perfect, hebben we geprobeerd zo dicht mogelijk bij perfectie te zitten", begint Verstappen.

"Daarom hebben we soms onze ruzies, want we zijn erg gedreven om te winnen en we houden er niet van als we uit een weekend komen en zeggen dat we dingen beter hadden kunnen doen, wat volgens mij goed is, want als je die drive niet hebt, is er iets mis."

Gegroeid

Naast het feit dat Verstappen en Lambiase hetzelfde zijn, meent Verstappen ook dat zijn persoonlijke groei erg geholpen heeft in zijn band met zijn engineer. GP heeft Verstappen daadwerkelijk op zien groeien bij Red Bull Racing, wat ze dichter bij elkaar heeft gebracht.

"Je brengt zoveel tijd met elkaar door en ik begon toen ik 18 jaar oud was. Ik ben nu 26 dus ik denk dat ik als persoon veel gegroeid ben. Als ik terugkijk naar die beelden van de eerste paar races die ik met het team reed, denk ik: 'oh mijn God'. Mijn gedrag is ook heel anders. Dat zorgt er alleen maar voor dat de band alleen nog maar hechter is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties