F1 Nieuws

Max Verstappen doet boekje open over 'behoorlijk slecht' Red Bull: 'Krankzinning'

Max Verstappen doet boekje open over 'behoorlijk slecht' Red Bull: 'Krankzinning'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet boekje open over 'behoorlijk slecht' Red Bull: 'Krankzinning'

Max Verstappen doet boekje open over 'behoorlijk slecht' Red Bull: 'Krankzinning'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen wist als tweede over de streep te komen in Miami Gardens. Voor hem finishte McLaren-coureur Lando Norris op de eerste stek. Volgens Verstappen een verdiende prestatie, aangezien hij zijn vriend niet bij kon benen in de race.

Voor Verstappen begon het raceweekend in The Sunshine State niet zoals normaal het geval is. Verstappen had namelijk moeite met het vinden van de juiste balans en was daardoor veel te horen over de boordradio. Toch wist de 26-jarige Limburger pole position te pakken in de kwalificatie voor de Sprint.

Een dag later wist Verstappen tijdens die Sprint ook als eerste over de streep te komen. Tijdens de kwalificatie voor de race van zondag claimde Verstappen, net zoals eerder in het weekend, pole position. Geen slechte uitgangspositie voor een coureur die allerminst tevreden was over de balans van zijn auto.

Safety car zorgt voor verandering

Voor de race dacht men dan ook dat Verstappen met twee vingers in zijn neus naar de overwinning zou rijden. Dat leek in zijn eerste stint ook wel enigszins het geval te zijn, aangezien de Nederlander met een comfortabele marge van drie seconden vooraan reed.

Tijdens de eerste safety car veranderde dat echter en zag Verstappen een laat gestopte Norris de leiding in de wedstrijd pakken. Vanaf dat moment zag de Nederlander zijn compaan steeds verder wegrijden, tot een voorsprong van uiteindelijk iets minder dan acht seconden. Verstappen moest het doen met tweede plaats, maar nam achttien belangrijke WK-punten mee naar Milton Keynes.

Verstappen geeft uitleg

Na afloop van de race in Miami Gardens liet Verstappen zich uit over zijn wedstrijd. "Ik zag hem (Norris, red.) op het begin niet echt, want ik was meer bezig met de Ferrari's en Oscar (Piastri, red.). Maar toen maakte ik mijn stop en hoorde ik de pace die hij (Norris, red.) reed op die oude mediums", begint de Nederlander.

"Ik had zoiets van 'dat is krankzinnig'. Ik bedoel, zo'n pace had ik zelf nooit kunnen rijden. Vanaf toen wist ik dat, ook als er geen safety car was geweest, ik heel hard zou moeten pushen om hem met verse banden achter me te houden. We hadden de kans om te winnen na de safety car, maar we waren duidelijk niet snel genoeg", trapt Verstappen af.

Niet tevreden

"Het was behoorlijk slecht", gaat Verstappen verder over de snelheid van zijn RB20. "Het gehele weekend voelde ik me niet op mijn gemak met de auto. Op de medium banden ging het nog wel, maar op de harde band was het echt een ramp", vervolgt hij zijn verhaal.

"Ik bedoel daarmee dat ik weinig grip had en een moeilijke balans had in de lagesnelheidsbochten. Ik kon eigenlijk ook niet leunen op de achterkant in de hogesnelheidsbochten vanwege het vele onderstuur", aldus een klagende Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties