F1 Nieuws

Max Verstappen en Red Bull hielden geheime test voor Grand Prix Spanje

Max Verstappen en Red Bull hielden geheime test voor Grand Prix Spanje
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen en Red Bull hielden geheime test voor Grand Prix Spanje

Max Verstappen en Red Bull hielden geheime test voor Grand Prix Spanje
DPPI/BSR Agency

Het waren voor Max Verstappen en Red Bull Racing een paar vervelende weken in de Formule 1. De combinatie die in de afgelopen jaren alles wist te winnen wat los en vast zat, moest in Miami hun meerdere erkennen in Lando Norris en zag Charles Leclerc er met de overwinning vandoor gaan in Monaco. In Imola en Canada wist Verstappen wel aan het langste eind te trekken, maar in beide races kon hij geen gebruik maken van de snelste auto van het veld.

De Red Bull RB20 was in China voor het laatst de beste auto, sindsdien hebben ze die titel aan McLaren, Ferrari of Mercedes moeten laten. Een vreemde gewaarwording voor zowel Red Bull als Verstappen, die in 2023 nog een recordjaar kende, met negentien overwinningen in één seizoen. Verstappen gaf toen al aan dat hij een dergelijk jaar niet nog een keer verwacht, maar hij begon 2024 voortvarend.

Van de eerste vijf races wist hij er slechts één niet te winnen en dat was te danken aan zijn uitvalbeurt in Australië, maar sinds dat moment zijn de concurrenten van Red Bull een stuk dichterbij gekomen. En dat zorgt voor verwarring bij het Oostenrijkse team. Wat is er misgegaan waardoor ze hun voorsprong kwijt zijn geraakt? Om daar achter te komen is er afgelopen woensdag een geheime testdag afgewerkt in Imola, met de RB18.

Verstappen test 2022-bolide

Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari heeft Verstappen de RB18 - de auto waarmee hij in 2022 het kampioenschap won - een hele middag getest. Het circuit waar Verstappen een aantal weken eerder nog met de hakken over de sloot wist te winnen werd nu door Red Bull gebruik als testgrond, om te kijken wat de verschillen waren met de RB20 van 2024. Volgens De Telegraaf wilde Red Bull kijken waar de verbeteringen zitten ten opzichte van die bolide en wat er wél beter is geworden.

Het team uit Milton Keynes hoopt hiermee de problemen met de kerbstones en hobbels op te lossen, waar Verstappen dit jaar onwijs veel last van heeft. Dit is ook de reden dat hij de afgelopen races niet zo dominant is geweest als normaal het geval is. In Barcelona zijn de hobbels en kerbs geen issue, waardoor men verwacht dat Red Bull weer vooraan zal staan dit weekend.

Ook Verstappen erkent dat de RB20 in Spanje beter voor de dag zou moeten komen, maar waarschuwt zijn fans alvast: zo dominant als aan het begin van dit seizoen zal Red Bull niet meer zijn.

"Ik denk niet dat het zoals het begin van het seizoen gaat zijn. We weten wel dat dit circuit beter bij onze auto zou moeten passen. We kijken er naar uit, maar ik weet ook dat de andere teams veel dichterbij zijn gekomen. Zij hebben vrij veel vertrouwen. Maar als je het vergelijkt met de laatste paar races, zou dit een betere baan voor ons moeten zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties