F1 Nieuws

Max Verstappen en Red Bull Racing verlaten Las Vegas met bijzondere mijlpaal

Max Verstappen en Red Bull Racing verlaten Las Vegas met bijzondere mijlpaal
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen en Red Bull Racing verlaten Las Vegas met bijzondere mijlpaal

Max Verstappen en Red Bull Racing verlaten Las Vegas met bijzondere mijlpaal
Red Bull Content Pool

Voor zowel Max Verstappen als Red Bull Racing betekende de Grand Prix van Las Vegas een bijzondere mijlpaal. De overwinning van Verstappen, zijn achttiende van het seizoen en zesde overwinning op rij, zorgde ervoor dat hij nu op gelijke hoogte staat met Sebastian Vettel.

Met zijn pas 26 jaar is Verstappen nu al de coureur op de derde plaats met meeste overwinningen in de geschiedenis van de Formule 1. Sinds zijn debuut in 2015 heeft de Nederlander 53 keer op de hoogste trede van het podium gestaan en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen.

Verstappen werd altijd gezien als een toekomstig F1-wereldkampioen en één van de grootste natuurtalenten die ooit in de sport was gekomen, maar je moet het als coureur dan natuurlijk wel bewijzen. In zijn beginjaren was dat lastig, door de dominantie van Mercedes, maar sinds de start van het 2021-seizoen is hij de overwinningen aaneen aan het rijgen.

Sebastian Vettel

In zijn periode als Formule 1-coureur wist Sebastian Vettel heel snel, heel veel races te winnen. Bij Red Bull Racing won hij vier wereldkampioenschappen, waarna hij naar Ferrari vertrok, maar daar niet verder kwam dan het winnen van races. Uiteindelijk wist de Duitser 53 races op zijn naam te schrijven en het leek erop alsof Verstappen nog veel jaren zou moeten rijden om dat getal te evenaren, maar niks is minder waar.

De Limburger heeft in Las Vegas al zijn 53e overwinning binnen gesleept, waardoor hij nu op de gedeelde derde plek staat qua racewinsten in de Formule 1. Als hij de laatste race in Abu Dhabi ook nog weet te winnen, zal hij die plek alleen opeisen en zijn vizier richten op Michael Schumacher [91] en Lewis Hamilton [103].

Mijlpaal voor Red Bull

Maar de Grand Prix van Las Vegas zorgde niet alleen voor een bijzondere mijlpaal voor Max Verstappen, ook Red Bull Racing kon feest vieren. Door de derde plaats van Sergio Pérez wist het Oostenrijkse team een één-twee te scoren in het kampioenschap, wat ze nog niet eerder was gelukt in de Formule 1.

In de jaren dat Red Bull dominant was (2010-2013 en 2021-2022) wist er telkens een coureur van een ander team de tweede plaats in te nemen, maar dat is dit jaar niet meer het geval. Sergio Pérez weet Lewis Hamilton achter zich te houden, waardoor Red Bull officieel het beste team van de wereld is.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties