F1 Nieuws

Max Verstappen geeft verklaring voor fout in kwalificatie: 'Toen was het voorbij'

Max Verstappen geeft verklaring voor fout in kwalificatie: 'Toen was het voorbij'
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft verklaring voor fout in kwalificatie: 'Toen was het voorbij'

Max Verstappen geeft verklaring voor fout in kwalificatie: 'Toen was het voorbij'
BSR Agency

Red Bull-coureur Max Verstappen begint de Grand Prix van Groot-Brittannië later vandaag vanaf de vierde plaats. De Nederlander had zeker weten op meer gehoopt tijdens de kwalificatie, want op papier zou Silverstone een van de betere circuits moeten zijn voor de RB20.

Tijdens het wisselvallige eerste gedeelte van de kwalificatie in Groot-Brittannië was het Verstappen die, net zoals zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez, het grind vond. Verstappen wist zijn weg echter te vervolgen en zag zijn kwalificatie niet eindigen in Q1 (zoals Pérez).

Verstappen kon dus verder met zijn kwalificatie, maar naarmate de sessie vorderde werd duidelijk dat de Nederlander flink wat schade had aan de vloer van zijn RB20. Met name in snelle bochten werd duidelijk dat Verstappen soms even niet de balans had waar hij op had gehoopt.

Nieuwe vloer is klaar voor Verstappen

Uiteindelijk was een vierde plaats dan ook het hoogst haalbare voor Verstappen. In gesprek met Erik van Haren van De Telegraaf heeft Red Bull-teambaas Christian Horner al laten weten dat Red Bull een nieuwe vloer klaar heeft staan voor Verstappen.

De Nederlander beschikt tijdens de race van later vandaag dus over een nieuwe vloer en kon na zaterdag vaarwel zeggen aan zijn beschadigde bodemplaat.

Verstappen komt met verklaring voor fout in kwalificatie

Gevraagd naar zijn fout door de Duitse tak van Sky Sports, geeft Verstappen aan dat hij simpelweg "geen grip" meer had om op de baan te blijven. Verder laat Verstappen weten dat hij erg blij is met een vierde stek, aangezien het beter is dan wat hij in Q1 verwachtte.

"Ik had geen grip meer. We waren te laat buiten en ik probeerde af te remmen, maar er was gewoon totaal geen grip. Toen was het voorbij. Ik denk dat ik het nog goed heb gedaan, want er was veel schade. De vierde stek was veel beter dan ik had verwacht in Q1", trapt de Nederlander af.

Vervolgens gaat Verstappen in op zijn kansen voor de race. "Ik hoop dat we er bij staan. Natuurlijk heb ik eerst een nieuwe vloer nodig. Normaal gezien is McLaren erg sterk in de race, maar er kan natuurlijk veel gebeuren met het weer en de strategie, dus we gaan het zien", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties