F1 Nieuws

Max Verstappen verklaart zeldzame fout in kwalificatie Groot-Brittannië: 'Eerlijk gezegd...'

Max Verstappen verklaart zeldzame fout in kwalificatie Groot-Brittannië: 'Eerlijk gezegd...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen verklaart zeldzame fout in kwalificatie Groot-Brittannië: 'Eerlijk gezegd...'

Max Verstappen verklaart zeldzame fout in kwalificatie Groot-Brittannië: 'Eerlijk gezegd...'
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen was het geen perfecte kwalificatie op Circuit Silverstone. De Nederlander eindigde op de vierde positie, op bijna vier tienden achterstand van polesitter George Russell. Maar dat is niet omdat de Red Bull zoveel langzamer was, hij maakte gewoon een foutje tijdens de eerste kwalificatiesessie. Hierdoor moest Verstappen de rest van de kwalificatie met een gemankeerde auto door zien te komen, wat nog aardig gelukt is.

Zonder de schade aan de vloer van zijn RB20 had Max voor de pole mee kunnen vechten in Groot-Brittannië, maar het mocht niet zo zijn. Op de plek waar ook teamgenoot Sergio Pérez van de baan schoot, ging Verstappen door het grind en stuiterde zijn vloer hard tegen de kleine steentjes aan. Volgens Red Bull zorgde dat voor 'significante schade' aan zijn bolide, waardoor hij de rest van het sessie minder competitief was dan gehoopt en verwacht.

Als de drievoudig wereldkampioen zich meldt voor de camera's van de internationale media, laat Max weten wat er mis is gegaan op Silverstone: "Ik zat gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment. We gingen laat naar buiten en we hadden niet verwacht dat het zou gaan regenen. De mensen voor ons hadden dat deel van de baan al gehad en ik zag ineens regen op mijn vizier. Ik ging nog van het gas, maar ik ging wijd en daarna door het grind", begint Verstappen.

De Nederlander is wel ontzettend blij met zijn team, aangezien ze de RB20 zo snel mogelijk hebben proberen te repareren, wat er te repareren viel: "Het team heeft goed werk geleverd door te proberen de schade te optimaliseren. Om P4 te worden, daar ben ik blij mee. Alleen een beetje pech. Eerlijk gezegd had ik graag op de eerste plaats gestaan. Daar hadden we ook voor kunnen vechten, maar we moeten nu een aanvallende race rijden."

Race wordt spannend

Voor de race op zondag durft Verstappen nog geen voorspelling te doen. Op Silverstone staan de Mercedessen, de McLarens en de Red Bulls erg dicht bij elkaar, wat ook in de kwalificatie goed terug te zien was. George Russell, Lewis Hamilton en Lando Norris staan allemaal voor Max en als hij wil winnen, moet hij aan ze alle drie voorbij. Dat gaat nog een flinke klus worden, weet Verstappen.

"Ik denk dat het heel close wordt tussen de teams. Ze zijn er een weekend mee bezig geweest en ze hebben een goede start gemaakt. Voor mij was het 'hit or miss'. We brachten veranderingen aan en de auto voelde beter aan in de kwalificatie. Maar we konden het tempo niet helemaal zien", sluit Verstappen af, doelend op de schade aan zijn bolide.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties