F1 Nieuws

Max Verstappen genoemd als 'grootste bedreiging' voor de Formule 1

Max Verstappen genoemd als 'grootste bedreiging' voor de Formule 1
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen genoemd als 'grootste bedreiging' voor de Formule 1

Max Verstappen genoemd als 'grootste bedreiging' voor de Formule 1
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is dé ster van de Formule 1 op dit moment. De Nederlander heeft sinds de start van het 2021 Formule 1-seizoen een nieuwe versnelling gevonden en dat zorgt ervoor dat hij in korte tijd zichzelf bij de meest succesvolle coureurs aller tijden heeft geplaatst.

Met nog twee races te gaan in dit seizoen kan Verstappen het record van Sebastian Vettel evenaren. Als de Red Bull Racing-coureur de Grand Prix van Las Vegas en Abu Dhabi wint, heeft hij evenveel overwinningen in zijn carrière behaald als de Duitser, terwijl hij nog steeds pas 26 jaar is!

Onlangs ging Verstappen al voorbij aan Alain Prost en de Formule 1-legende heeft het gevoel dat het daar niet ophoudt voor Max. Volgens de Fransman gaat Verstappen de komende jaren nog alles winnen, waardoor hij weleens de coureur kan worden met meeste overwinningen en kampioenschappen achter zijn naam.

Dominantie Max Verstappen

Volgens Bartion Crockett zou dat verschrikkelijk nieuws zijn voor de Formule 1. Als Max Verstappen inderdaad nog jarenlang de dominante factor is in de sport, zou de F1 daar een flinke klap van kunnen krijgen. Dat laat hij weten aan TIME.

Het Amerikaanse blad heeft Max Verstappen deze maand op de cover en Crockett wordt naar zijn mening gevraagd over de Red Bull-coureur. De onderzoeksanalist van Rosenblatt Securities, die Liberty Media [moederbedrijf Formule 1] in de gaten houdt, meent dat de dominantie van Verstappen een grote bedreiging is voor de sport.

"Hoe geweldig Verstappen ook is, op dit moment lijkt hij het grootste risico voor het bedrijf", zegt de Amerikaan.

Chicago Bulls

Max Verstappen zelf denkt dat zijn dominantie niet zo'n probleem zal zijn voor de toekomst van de Formule 1, waarbij hij de Chicago Bulls als voorbeeld aanhaalt. Tussen 1991 en 1998 wisten de Bulls zes titel te winnen in de NBA - basketbalbond in de VS - en dat heeft de sport geen pijn gedaan. Het heeft er juist voor gezorgd dat er meer mensen naar de NBA keken.

"De NBA overleefde het ook toen de Chicago Bulls domineerden. In die tijd, en zelfs daarna, hebben mensen zoiets van: 'Oh, dat was geweldig.' Als je een echte fan van de sport bent, moet je een team kunnen waarderen dat het heel goed doet", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties