F1 Nieuws

Max Verstappen gooit hoge ogen met bijzondere line-up voor virtuele race op Imola

Max Verstappen gooit hoge ogen met bijzondere line-up voor virtuele race op Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen gooit hoge ogen met bijzondere line-up voor virtuele race op Imola

Max Verstappen gooit hoge ogen met bijzondere line-up voor virtuele race op Imola
Red Bull Content Pool

Er zal dit seizoen geen Grand Prix van Emilia-Romagna worden verreden. In plaats daarvan kunnen fans aanstaande zondag genieten van een virtuele race op het Noord-Italiaanse circuit. De race is geïnitieerd door Team Redline en Red Bull-coureur Max Verstappen, maar wie rijden er allemaal mee?

Eerder deze week maakte de Formule 1-organisatie bekend dat de race op het circuit van Imola geen doorgang zou vinden. Dit vanwege de hevige regenval die het gebied in en rondom de Italiaanse stad dagenlang heeft geteisterd. Uit angst voor overstromingen en aardverschuivingen ging er een streep door de zesde race van het 2023-seizoen.

De race zal dit jaar niet worden ingehaald. In plaats daarvan zal de Grand Prix van Emilia-Romagna hoogstwaarschijnlijk in 2026 worden ingehaald. Dat weet de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport te melden. Hiermee zou Imola één jaar langer op de kalender blijven, aangezien het huidige contract met de Formule 1 tot en met 2025 van kracht is.

Virtuele race

Door het cancelen van het raceweekend in Imola hebben teams, coureurs en fans aanstaande zondag een vrije middag. Daar hebben Team Redline en Verstappen echter iets op bedacht. Samen met tal van andere coureurs zal er vanaf 15:30 uur Nederlandse tijd namelijk worden geracet op het circuit van Imola.

Tijdens de livestream - die op streamingplatform Twitch te volgen zal zijn - kunnen mensen geld doneren via de actie die door het team van AlphaTauri is opgezet. Met het binnengehaalde geld kunnen mensen die getroffen zijn door het noodweer de hulp krijgen die ze nodig hebben. Onlangs maakten zowel Ferrari als de Formule 1-organisatie bekend één miljoen euro te hebben overgemaakt aan het noodfonds dat is opgezet om de zwaar getroffen Italiaanse regio te helpen.

Wie rijden er mee?

Tot voor kort was de line-up van de race nog niet bekend, maar inmiddels zijn er veel namen toegevoegd aan de deelnemerslijst. Door het cancelen van de race kan er dit weekend niet worden geracet door de Formule 1, -2 en -3. Het is dan ook niet gek dat de deelnemerslijst uitpuilt van de Formule 2-coureurs. Zo doen Richard Vershoor, Jack Doohan, Formule E-coureur Antonio Felix da Costa, Aston Martin-reservecoureur Felipe Drugovich, Enzo Fittipaldi, Formule E-coureur Oliver Rowland, Ayumu Iwasa, Jack Crawford en Isack Hadjar mee aan de door Verstappen geïnitieerde race.

Tot op heden zijn er - naast Verstappen - geen andere actieve Formule 1-coureurs die meedoen aan de race op het virtuele Imola.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties