F1 Nieuws

Wanneer wordt de afgelaste Grand Prix van Emilia-Romagna ingehaald?

Wanneer wordt de afgelaste Grand Prix van Emilia-Romagna ingehaald?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Wanneer wordt de afgelaste Grand Prix van Emilia-Romagna ingehaald?

Wanneer wordt de afgelaste Grand Prix van Emilia-Romagna ingehaald?
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Emilia-Romagna van dit weekend gaat niet door. Dat heeft de Formule 1 vandaag bekendgemaakt na een spoedoverleg tussen FIA-president Mohammed Ben Sulayem en de Italiaanse autoriteiten. Er wordt dus niet geracet dit weekend, maar wanneer wordt de race in Imola ingehaald?

In en rondom Imola regende het de afgelopen dagen enorm veel. Het is niet de eerste keer dat Noord-Italië wordt geteisterd door slecht weer. Door de hevige regenval werd er door de Italiaanse autoriteiten gewaarschuwd voor overstromingen en aardverschuivingen.

Paddock onderwater

Ook de Formule 1 kon niet ontkomen aan de regenval. Eerder vandaag drong het water zelfs door tot in de paddock van de Formule 2 en de Formule 3. Ook stond de televisiecompound van van de FOM onder water. Samen met de druk die momenteel op hulpdiensten ligt, vond de Formule 1-organisatie het niet meer dan logisch om de race af te blazen. Wanneer en of de race wordt ingehaald, is vooralsnog niet bekend.

Spa of 2026?

Een Italiaanse journalist weet echter te melden dat de GP van Emilia-Romagna na de Grand Prix van België zal worden verreden. Na de race in de Belgische Ardennen volgt er namelijk een zomerstop van meer dan drie weken. In deze tijd moeten de Formule 1-fabrieken normaliter dicht, maar hier zou nu dus een uitzondering voor kunnen worden gemaakt. De claim van deze journalist is echter onderuit gehaald door de voorzitter van de Italiaanse autosportbond Angelo Sticchi Damiani. De Italiaan laat namelijk weten dat de GP van Imola niet meer zal worden ingehaald dit seizoen vanwege de drukke kalender.

Naast deze optie werd ook een andere mogelijkheid geopperd door Damiani. In gesprek met La Gazzetta dello Sport wist de Italiaan namelijk te melden dat de race pas in 2026 wordt ingehaald. Dit zou betekenen dat Imola sowieso een eenjarige contractverlenging in handen heeft. De race werd dit seizoen immers niet verreden en om aan de contractuele afspraken te voldoen, heeft de promotor van de race recht op een 'extra' editie in 2026. Het is aannemelijk dat er in de komende dagen meer nieuws komt over het vervolg van de GP van Emilia-Romagna. Een ding is wel duidelijk: er zal niet worden geracet dit weekend.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties