F1 Nieuws

Max Verstappen komt aanstaande zondag in actie op het circuit van Imola

Max Verstappen komt aanstaande zondag in actie op het circuit van Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen komt aanstaande zondag in actie op het circuit van Imola

Max Verstappen komt aanstaande zondag in actie op het circuit van Imola
Red Bull Content Pool

Via een bericht op verschillende sociale media hebben Team Redline en Verstappen.com laten weten dat er aanstaande zondag een virtuele race zal worden georganiseerd. Het is nog niet duidelijk op welk circuit er zal worden gereden en wie er in actie zullen komen, maar wel gaf Team Redline een hint.

Dit weekend zal er geen Formule 1-race worden verreden op het circuit van Imola. Vanwege hevige regenval en gevaar voor overstromingen en landverschuivingen heeft de Formule 1-organisatie - in samenspraak met de FIA en de Italiaanse autoriteiten - besloten om de Grand Prix van Emilia-Romagna niet door te laten gaan.

Inhalen?

Het is nog allerminst duidelijk of en wanneer de race in Imola wordt ingehaald. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport wist echter te melden dat de race 'voor 99% zekerheid' in 2026 zal worden ingehaald. Dat vertelde de voorzitter van de Italiaanse autosportbond Angelo Sticchi Damiani namelijk aan het Italiaanse medium. Hierdoor zou het circuit van Imola één jaar langer op de Formule 1-kalender blijven, aangezien het huidige contract loopt tot en met 2025. De Formule 1-organisatie zelf heeft nog niet gereageerd op de claims van de Italiaanse autosportbondvoorzitter.

Het is niet mogelijk om de GP van Emilia-Romagna later in het seizoen in te halen. Dit komt vanwege de drukte van de racekalender en de verplichte zomerstop na afloop van de GP van België.

Doet Verstappen mee?

Om fans aanstaande zondag toch nog van een race te voorzien, heeft Team Redline besloten om een virtuele race te organiseren. Daar werden nog geen coureurs voor bekend gemaakt, maar wel trainde Max Verstappen afgelopen donderdag met Formule 3-boolides op het circuit van Imola. Het lijkt er dus op dat Verstappen aanstaande zondag 'instapt' in een Formule 3-auto op het Noord-Italiaanse circuit. De Nederlander heeft zelf nog niet laten weten of hij meedoet aan de virtuele race.

De virtuele GP van Emilia-Romagna zal live te volgen zijn via streamingplatform Twitch vanaf 15:30 uur Nederlandse tijd.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties