F1 Nieuws

Oud-coureur ziet Sergio Pérez vertrekken bij Red Bull: 'Zo snel mogelijk'

Oud-coureur ziet Sergio Pérez vertrekken bij Red Bull: 'Zo snel mogelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureur ziet Sergio Pérez vertrekken bij Red Bull: 'Zo snel mogelijk'

Oud-coureur ziet Sergio Pérez vertrekken bij Red Bull: 'Zo snel mogelijk'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger is van mening dat Sergio Pérez als de wiedeweerga moet vertrekken bij Red Bull. Volgens de Oostenrijker is er voor Pérez namelijk geen eer te behalen naast een coureur als Max Verstappen.

Pérez rijdt sinds 2021 naast Verstappen bij Red Bull en heeft sindsdien vijf races gewonnen voor de equipe uit Milton Keynes. Verstappen won daarentegen 36 races sinds 2021 en dat aantal kan dit seizoen nog verder oplopen. Ondanks het grote verschil in het aantal gewonnen races, maakte Pérez tijdens de eerste races van afgelopen seizoen én dit seizoen een sterke indruk.

Afgelopen seizoen won Pérez namelijk de Grand Prix van Monaco voordat Verstappen het voortouw nam bij Red Bull en ook dit seizoen maakte de Mexicaan een goede eerste indruk door de races in Jeddah en Bakoe te winnen. Daardoor bedroeg het gat tussen de beide Red Bull-coureurs in Miami slechts zes punten.

Inmiddels is dat gat, door verschillende misstappen van Pérez, opgelopen tot 138 punten in het voordeel van Verstappen. Voor een tweede seizoen op rij zijn daarmee dus de kampioenschapsaspiraties van Pérez in de koelkast gezet.

Zo snel mogelijk vertrekken

De toekomst van Pérez bij Red Bull is mede dankzij zijn misstappen sinds de Grand Prix van Miami onder druk komen te staan. Zo vertelde Red Bull-topman Helmut Marko meermaals dat de toekomst van de Mexicaan onzeker was en was er ook in de paddock de nodige rumoer. Toch liet Red Bull-teambaas Christian Horner onlangs weten dat Pérez gewoon bij Red Bull rijdt in 2024.

Maar moet de Mexicaanse coureur dat wel willen? Berger denkt dat de man uit Guadalajara zo snel mogelijk moet vertrekken en de eer aan zichzelf moet houden. "Als ik in Pérez zijn schoenen had gestaan, dan zou ik snel mogelijk weg willen bij Red Bull. Daardoor krijg je namelijk niet meer ieder raceweekend te maken met Verstappen", aldus Berger in gesprek met het Oostenrijkse Kronen Zeitung.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties