F1 Nieuws

Max Verstappen legt reden voor immense winstreeks uit: 'Daar heb ik veel geleerd'

Max Verstappen legt reden voor immense winstreeks uit: 'Daar heb ik veel geleerd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen legt reden voor immense winstreeks uit: 'Daar heb ik veel geleerd'

Max Verstappen legt reden voor immense winstreeks uit: 'Daar heb ik veel geleerd'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist in Zandvoort zijn negende race op rij te winnen, waarmee hij het record van Sebastian Vettel evenaarde. In Italië kan hij aankomend weekend op eenzame hoogte komen en tien zeges op rij pakken, maar hoe kan hij ineens deze zegereeks behaald hebben?

Aan het begin van het seizoen gingen hij en teamgenoot Sergio Pérez namelijk vrij gelijk aan elkaar op. Verstappen won races in Bahrein en Australië, terwijl Pérez in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan won. Maar vanaf de GP van Miami is er maar één winnaar geweest: Max Verstappen.

Na de race in Zandvoort, waar hij Vettel evenaarde, laat Max weten wat ervoor heeft gezorgd dat hij ineens zoveel races op rij wist te winnen. De reden: zijn verliespartij in Azerbeidzjan.

Volgens de Nederlander heeft hij de gehele race in Bakoe tests uitgevoerd met zijn RB19, terwijl hij achter Sergio Pérez reed. In die periode van anderhalf uur is Verstappen meer te weten gekomen over zijn auto dan in de maanden daarvoor, waardoor hij de RB19 beter wist te begrijpen.

"Ik heb veel geleerd van de race in Bakoe, hoe ik bepaalde dingen met de auto moet doen en hoe ik hem moet afstellen. Ik heb die race natuurlijk niet gewonnen, maar ik heb echt van alles geprobeerd en verschillende hulpmiddelen in de auto getest. Daarom was ik tijdens de race een beetje wisselvallig", begint Max bij de BBC.

"Op een gegeven moment kwam ik in een goed ritme met wat ik vond, maar toen beschadigde ik mijn banden een beetje te veel. Maar ik zei: 'Oké, dat is interessant voor de volgende races. En dat heb ik in principe geïmplementeerd en het heeft me echt in elke bocht geholpen."

Red Bull moet meer respect krijgen

Overigens is niet alleen Max Verstappen bezig aan een indrukwekkende zegereeks. Ook Red Bull Racing heeft al veertien races op rij niet meer verloren. Volgens Verstappen is dit eigenlijk ongekend, omdat de RB19 niet eens de meest dominante auto is in de geschiedenis van de sport.

"Zelfs als je de beste auto hebt [is dit lastig]. Ik denk dat er in het verleden dominantere auto's zijn geweest dan wij op dit moment hebben en dat ze niet in staat zijn geweest om negen op een rij te winnen en hoeveel opeenvolgende races we als team ook hebben", aldus Max.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties