F1 Nieuws

Max Verstappen na Dutch Grand Prix: 'Ze maakten het ons niet makkelijk'

Max Verstappen na Dutch Grand Prix: 'Ze maakten het ons niet makkelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen na Dutch Grand Prix: 'Ze maakten het ons niet makkelijk'

Max Verstappen na Dutch Grand Prix: 'Ze maakten het ons niet makkelijk'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft voor de derde keer op rij zijn thuisrace op Circuit Zandvoort gewonnen. Dit keer was het iets minder eenvoudig dan de vorige twee jaren, door het verraderlijke weer aan de Nederlandse kust.

Vlak voorafgaand aan de race was de verwachting nog dat het compleet droog zou blijven tijdens de GP, maar in de eerste ronde bleek die voorspelling niet uit te komen. De derde sector was compleet nat, waarna de teams moesten beslissen op welk moment ze naar binnen zouden komen.

Dit maakte het de mannen vooraan erg lastig, omdat ze niet direct een pitstop konden maken uit angst voor een opstopping in de pitstraat. Mede hierdoor verloor Max Verstappen kort de leiding in de race aan Sergio Pérez.

Maar dat duurde niet lang. Verstappen haalde zijn teamgenoot weer in en wist daarna naar de overwinning te rijden. Ook dat ging niet zonder slag of staat, want tien rondjes voor het einde van de race begon het weer te regenen. Het water kwam met bakken uit de lucht en de race werd zelfs stilgelegd.

Verstappen wint na herstart

Nadat de race weer herstart werd reed Max uiteindelijk 'simpel' naar de finishvlag, maar tegenover Giedo van der Garde liet de Limburger weten dat het alles behalve makkelijk was. Het weer zorgde voor veel hoofdpijn in zijn cockpit en aan de pitmuur bij Red Bull Racing.

"Ze maakten het ons vandaag niet makkelijk met het weer, omdat we telkens de juiste beslissing moesten nemen. Ik ben ongelofelijk trots. Toen het volkslied werd gespeeld had ik al kippenvel en de fans bleven maar feesten, ondanks de regen. De sfeer was ongelofelijk", kijkt Verstappen vol trots naar het publiek.

Met deze overwinning heeft Max het record van Sebastian Vettel - negen zeges op rij - geëvenaard. In Monza kan hij alleen aan kop komen van dat lijstje, maar daar wil hij nog even niet over nadenken.

"Daar ga ik volgende week wel aan denken. Ik wil eerst van dit weekend gaan genieten. Het is altijd lastig door de druk om goed te presteren, dus dan ben je natuurlijk ontzettend blij om hier te winnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties