F1 Nieuws

Max Verstappen niet gerust: 'Dan loopt het namelijk echt uit de hand'

Max Verstappen niet gerust: 'Dan loopt het namelijk echt uit de hand'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen niet gerust: 'Dan loopt het namelijk echt uit de hand'

Max Verstappen niet gerust: 'Dan loopt het namelijk echt uit de hand'
Red Bull Content Pool

In gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport heeft Max Verstappen zich uitgelaten over de zwaardere Formule 1-auto's van afgelopen seizoen. Volgens de Nederlander moeten toekomstige auto's een stuk minder zwaar worden.

Dat Verstappen dit zegt, is niet gek. Red Bull had namelijk, vooral in de eerste seizoenshelft, een auto die een flink stuk zwaarder was dan de auto's van de concurrentie. Hierdoor verloren Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez veel tijd op bijvoorbeeld Ferrari. Uiteindelijk wist Red Bull het gewicht van de RB18 omlaag te krijgen, maar voor Verstappen zijn de huidige Formule 1-auto's nog altijd een flink stuk te zwaar. "In de huidige auto's voel je iedere klap en dus is vooral het rijden op stratencircuits een stuk minder leuk dan voorheen", begint Verstappen.

"Het is belangrijk dat we er als coureurs, teams en de Formule 1 zelf voor zorgen dat de auto's niet nog zwaarder worden. Dan loopt het namelijk echt uit de hand", gaat de regerend wereldkampioen verder. Voor komend seizoen is het minimumgewicht van een Formule 1-auto met twee kilo verlaagd. Een bolide moet nu dus minimaal 796 kilo wegen in plaats van de eerdere 798 kilo. Een verandering die Verstappen als muziek in de oren moet klinken.

Meer concurrentie

Door de nodige technische wijzigingen voor het komende Formule 1-seizoen, kan het veld een stuk dichter bij elkaar liggen dan in 2022. Verstappen geeft aan te hopen op meer concurrentie, maar ook te kunnen genieten van een dominante auto zoals afgelopen seizoen. "Soms wil je meer concurrentie, maar soms ook niet. Het is namelijk fijn om een dominante auto te hebben. Toch hoop ik komend jaar op meer concurrentie", laat Verstappen weten. Wie de nieuwe concurrent van Red Bull moet worden, dat weet Verstappen nog niet. "Zoiets heeft met een heleboel factoren te maken. Op technisch vlak is er namelijk nog veel te winnen", besluit de Red Bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties